گشنیز

        

گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است. در بیشتر نقاط ایران نیز می روید. از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است.

بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می کرده است. در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند.

گشنیز دارای: آب، مواد چرب، سلولز، اسانس ، اسید اگزالیک، کلسیم، ویتامین آ و ویتامین ث می باشد

مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اولئیک، اسید پالمتیک، اسید لینولئیک و اسید پتروسه لینیک است.

در برگهای خشک گشنیز مقدر زیادی ویتامین A,C   یافت می شود.

 

خواص طبی گشنیز

گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

خواص تخم گشنیز بقرا ر زیر است:

·         تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با شکر و یا عسل مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است

·         معده را تقویت می کند

·         خوردن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند

·         ادرار آور است

·         قاعده آور است

·         کرم های معده و روده را از بین می برد

·         برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است

·         خاصیت ضد باکتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند

·         تب های نوبه ای را از بین می برد

·         برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید

·         جوشانده تخم گشنیز خواب آور است

·         زکام را برطرف می کند

·         تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند

·         برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید

·         تقویت کننده قلب است

·         جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند

خواص برگ وساقه گشنیز

·         گشنیز خواب آور است

·         مسکن و آرام کننده است

·         3مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می کند

·         با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند

·         تشنگی را برطرف می کند

·         طحال را تمیز و تقویت می کند

·         برای فتق مفید است

·         برای برطرف کردن بوب بد دهان سوپ گشنیز بخورید

·         دل درد را برطرف می کند

طرز استفاده:

·         حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهو ه ای شود سپس آنرا پودر کنید و با سرکه و یا شراب مخلو ط  کرده و چند روز آنراب نوشید تا بواسیر از بین برود

·         حدود 10 گرم تخم شگنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذاریدبجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آنرا کمی سرد کنید و در دهان مضمضه کنید تا درد دندان برطرف شود

·         یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّ ب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم کنید سپس آنرا برای شستن دهان،‌دندان و گلو غرغره کنید

 

مضرات :

گشنیز اگر باندازه بکار رود هیچگونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید را دارا باشد و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود.

تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی خریداری کنید

 

 

/ 2 نظر / 36 بازدید
مهدی

باعرض سلام و خسته نباشيد وبلاگ زيبا و جالبي داريد از شما دعوت مي کنم براي ديدن وبلاگم اگه مي خواهيد افراد هم فکر خود را پيدا کنيد به وبلاگ www.enja888.blogfa.com بياييد