گیلاس

گیلاس

گیلاس میوهٔ کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‌‏ باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏‌های قرمز، سیاه و زرد یافت می‌‏شود.
گیلاس ‏‌ها را همیشه رسیده می‌‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی‌‏کنند و شما می‌‏توانید آن را تنها ۱ تا ۳ روز به خوبی نگهداری نمایید.

گیلاس‏‌ها را بهتر ا‏ست تازه‏ تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد.
اغلب از گیلاس، مربا و یا ژله درست می‌‏ کنند زیرا نمی‌‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می‌‏توان آن‌ها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته ‏های آن در آورده شود.
گیلاس ‏‌ها غذای متداولی در عصر حجر بوده‏‌اند و باستان‏‌شناسان بقایای هسته‏‌های گیلاس را در بسیاری از غار‌ها و صخره‏‌های مسکونی ما قبل تاریخ یافته ‏‏اند.


بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس‏‌ها منبع غنی آنتی ‏اکسیدان‏‌ها هستند.
گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازهٔ آن، می‌‏توان به خوبی از میوهٔ خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.

همهٔ ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می‌‏ بریم؛ این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است و اگر شما درمان‌های گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گوا‌تر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‌‏ شود و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏‌های هاضمه کار می‌‏ کند و سنگ‏‌ها را از بین می‌‏ برد و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می‌‏شود زیرا میوه‏‌ای است که نشاستهٔ کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان بار نیست (البته باز هم تاکید می‌شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).

خواص گیلاس

گیلاس از نظر طب قدیم ایران سرد است. و چنانچه بلافاصله بعد از غذا تناول نمایند ایجاد نفخ و اتساع معده می‌کند.
۱- خوردن گیلاس مجاری ادراری و لوله هاضمه راپاک و زهکش می‌نماید.
۲- گیلاس سنگ‌های موجود در بدن را بوسیله ترشی خود از بین می‌برد.
۳- قند موجود در گیلاس برای بیماران قندی مضر نیست
۴- گیلاس مواد نشاسته‌ای کم دارد لذا به مبتلایان مرض قند و ورم مفاصل می‌دهند.
۵- گیلاس اعصاب را تسکین می‌بخشد.
۶- گیلاس ملین است و خون را پاک می‌کند.
۷- گیلاس معده را تمیز و پاکیزه می‌کند.
۸- گیلاس برای سوء هاضمه‌های لجوج بسیار مفید است.
۹- قند گیلاس همانند قند سیب، گلابی و الو، از نوع سوربیتول است که ذر بدن انسان ۷۰درصد ان سوخته و بدون اینکه به گلوکز تبدیل شود، ایجاد کالری و حرارت می‌کند. از اینرو برای بیماران دیابتی زیان اور نیست
۱۰-. جوشاندهٔ دم گیلاس به مقدار ۳۰گرم که به مدت ۱۲ساعت در اب سرد خیس شده باشد، در بیماری‌های کلیه و مثانه مهم‌ترین دارو محسوب می‌شود. پس از خیس شدن دم گیلاس باید یک لیتر اب به ان افزود و جوشانید و جوشانده را هر صبح و ظهر و شب یک لیوان نوشید- با ید دانست وقتی کاکل ذرت به ان اضافه می‌کنند اثر دم گیلاس را تکمیل می‌نماید-.
۱۱- مغز هسته گیلاس برای تسکین درد معده و روده به ویژه نزد اطفال در طب قدیم به کار رفته است ولی امروزه معلوم شده است که مغز هسته گیلاس و البالو دارای گلوکز یدی می‌باشد که اسید سیانیدریک تولید می‌کند که خاصیت سمی دارد و لذا بهتر است از استعمال ان خوداری نمایید.
۱۲- گیلاس سرشار از املاح معدنی است و علاوه بر مقدار قابل توجه اهن، دارای: کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم و گوگرد مس منگنز و روی است و املاح معدنی بدن را تامین می‌کند.
۱۳- گیلاس برای اشخاصی که مبتلا به درد صفراوی شده‌اند مفید است.
۱۴- گیلاس به علت دارا بودن ویتامینهای: ث، ب ۲ و پ پ، ومقدار زیادی ویتامین آ برای چشم فوق العاده مفید است.
۱۵- گیلاس از میوه‌هایی است که سموم بدن دفع می‌کند و خون را تصفیه می‌کند.
۱۶- خوردن گیلاس برای اشخاصی که: تصلب شرائین، ناراحتی کبد، یبوست، جمع شدن گاز در روده‌ها و تخمیر غذا دارند موثر و مفید است.
۱۷- گیلاس در رشد بچه‌هایی که دیر رشد می‌کنند موثر است.
۱۸- بهترین تعدیل کننده خون، گیلاس است و پ هاش خون را تعدیل می‌نماید.
۱۹- خوردن ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم گیلاس در ابتدای غذا برای لاغری و تناسب اندام افراد چاق مفید و موثر است.
۲۰- برای درمان لک و پیس صورت می‌توان گیلاس رسیده را له نمود و روی پوست صورت قرار داد.
۲۱- ۳۰گرم دم گیلاس تازه یا خشک را در مقداری اب به مدت ۵دقیقه بجوشانید، سپس این جوشانده را تا داغ است روی ۲۵۰گرم گیلاس و یا برش‌های سیب درختی بریزید تا ۲۰دقیقه دم بکشد، سپس از صافی بگذرانید و در طول روز ان را کم کم بنوشید تا به راحتی برونشیت شما را معالجه کند.
۲۲- جوشاندهٔ دم گیلاس به ترتیبی که در بالا گفته شد تب را از بین می‌برد.
۲۳- جوشاندهٔ برگ‌های تازه یا خشک کرده درخت گیلاس، یبوست و خشکی مزاج را درمان می‌کند، به این منظور باید ۲۰ تا ۳۰گرم برگ تازه یا خشک کرده درخت گیلاس را در یک لیتر شیر بجوشانید و ۲۰ دقیقه دم کنید، و پس از صاف کردن و شیره گرفتن ان با فشار ان را با شکر شیرین کرده و هر روز ۲تا ۳فنجان از ان را بنوشید.
۲۴- جوشانده دم گیلاس بهترین دارو برای درمان کلیه و سنگ کلیه، ورم مجاری ادرار و مثانه است، به این منظور باید ۳۰گرم دم گیلاس تازه یا خشک کرده را در یک لیتر اب به مدت ۵دقیقه بجوشانید، سپس ۲۵۰گرم میوه گیلاس یا قطعات سیب درختی در ان بریزید و ان را دم کنید، بعد ان را صاف نموده و فشار دهید تا شیره ان گرفته شود و در طی روز چند فنجان از ان را بنوشید.

/ 1 نظر / 41 بازدید