جو

          

نمی دونم میشه جو رو جز دسته حبوبات گذاشت یا نه اما این رو خوب می دونم که جو قدمتی به اندازه تمام تاریخ داره و یکی از قوت های اصلی مردمان جهان محسوب میشود

کلیات گیاه شناسی

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک متر می رسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد.

خواص داروئی

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود

·         جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده

·         جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است

·          جو سفید که پوست و سبوس آن گفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

مواد مقوی آن کمتر از گندم بوده ولی قابض و خشک کننده است.

·         غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.

·         خاصیت نرم کننده دارد.

·         در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند.

·         برای نقرس مفید است.

·         جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است.

·         ماء الشعیر یا همان آبجو برای درمان سل،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است.

·         ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.

·         ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.

·         برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید.

·         جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است.

·         بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.

·         سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.

·         کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است.

·         برای  برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید.

·         برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید.

·         جو چون  دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند.

طرز استفاده:

سمنو یا مالت جو: جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند  و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید. مالت جو دارای ویتامین های Cاست.

ماء الشعیر: جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می­جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند.

 

کشک الشعیر: جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند  که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد.

عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو  در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد مالتوز، 10 درصد ساکاروز، 20 درصد دکسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B1 و B2 است

 

/ 0 نظر / 5 بازدید