بادام زمینی

 

 

بادام زمینی گیاه بومی برزیل بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.آب و هوای گرم برای کشت این گیاه مناسب می باشد.

دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شکل است.پوسته نازکی دانه را پوشانده که برنگ قرمز قهوه ای است.

بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin، کوناراشین Conarachin، چربی، پروتئین و ویتامین های مختلف است.

بادام زمینی بدون پوست مواد چون: آب، پروتئین، چربی، مواد نشاسته­ای، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین ب 1و 2 و 3 دارد

بادام زمینی بسته به محل کشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن درد که بنام روغن آراشید معروف است. این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک، اسید پالمتیک و اسید های جرب اشباع نشده مانند اسید لینوئکی تشکیل شده است. مقدار چربی­های اشباع شده در روغن آراشید تقریبا 30 درصد می­باشد. برای تهیه روغن آراشید ابتدا پوسته آن را شکسته و دانه­ها را جدا می­کنند. سپس پوسته نازک قرمز رنگ را نیز خارج کرده و دانه­ها را در ماشین­های مخصوصی خرد کرده و به­صورت خمیری در می­آورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج می­کنند که بنام روغن فشار اول معروف است. برای بدست آوردن روغن فشار دوم، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط کرده و میگذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه می کنند. از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی بدست می­آید که بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون سازی می رسد. روغن آراشید دارای بو و طعمی ملایم و برنگ زرد روشن می باشد.

خواص داروئی:

بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است.

چون بادام زمینی دارای پروتئین می­باشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است.

1-برای تقویت ریه و طحال مفید است.

2-کلسترول خوب خون را بالا می­برد.

3-درد معده را از بین می­برد.

4-نرم کننده سینه است.

5-سرفه خشک را برطرف می­کند.

6-شیر را در مادران شیر ده زیاد می­کند.

7-ملین است.

8-بسیار مقوی است.

9-برای تقویت قوای دماغی مفید است.

10-به هضم غذا کمک می کند.

 

مضرات :

بادام زمینی با اینکه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینکه دارای روغن های اشباع شده می باشد کلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین می شود. بنابراین آنهائیکه دارای بیماری قلبی بوده و یا کلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خورددی کنند.

اگر کره بادام زمینی می­خرید دقت کنید که تازه  و از کارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا کره آن در اثر عدم دقت در تولید، آلوده به قارچ سمی افلاتوکسین Aflatoxin می شود که سرطان زا بوده و باعث سرطان کبد می شود.

/ 0 نظر / 9 بازدید