تمبر هندی

 

تمبر هندی به معنای میوه هندی می‌باشد. تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می‌یابد. برای تهیه تمبر هندی‌ها میوه‌ها را شکافته و قسمت گوشتدار آن‌ها را با هسته بیرون آورده و خشک می‌کنند.

خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی دارد  و در هر منطقه فرق می‌کند. مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می‌کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند.

خواص داروئی

تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

۱) خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می‌شود.

۲) به هضم غذا کمک می‌کند.

۳) تمبر هندی خنک کننده بدن است.

۴) برای رفع تشنگی مفید است.

۵) دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می‌کند.

۶) پوست تمبر هندی قابض و رفع کننده اسهال است.

 ۷) پوست تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است.

۸) بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید.

۹) دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین دارد. برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید.

۱۰) تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید. این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید.

 

تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند. اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند.

/ 1 نظر / 12 بازدید
saeedi

salam ba serch tamr hendi be webe shoma oomadam mikhastam begam man ye goldoone tamr hendi daram mikham tooye bagh bekaramesh ama in giah be sarma hassase mantagheye ma 50 kiloometriye kashane va zemestoone sard va khoshki dare mishe bebaramesh bagh??