غذاهای نشاط آور تابستان

به سختی می‌توان زمانی لذت بخش تر از تابستان را برای خوردن پیدا کرد! این فصل که به انقلاب تابستانی معروف است و خورشید در شمالی‌ترین وضعیت خود نسبت به زمین قرار دارد و روزها در آن در بلندترین حالت خود هستند با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربرکت می‌شود. میوه ها و سبزیجات از هر رنگی که تصورش را بکنید در تابستان یافت می‌شوند. گاهی اوقات کشتزارها و باغ‌ها سرشار از مواد غذایی هستند .برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقاب هایمان را باید با انواع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق کنیم .
 
 
هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمی توان یافت که بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت.قرمزی گوجه فرنگی های مینیاتوری ،‌زردی خورشید مانند نارنج های تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز ،‌از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی ،‌همگی در تابستان به معرض نمایش در می‌آیند.

وقتی به تابستان فکر می‌کنیم ، ناخودآگاه گرما به ذهنمان می‌آید .در دستور سنتی چینی ، تابستان ، فصل عنصر آتش است ، گرمایی افزون شونده ، که به سمت بیرون حرکت می‌کند ، رشد می‌کند و با روشنی و جنب و جوش مشخص می‌شود .این انرژی داغ به خنک شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنک کننده باید در رأس برنامه های غذایی ما باشند . سالادها (هم میوه و هم سبزیجات )در این فصل حس خوبی به انسان می‌دهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند. میوه های خنکی چون هندوانه با آب فراوانی که درون خود دارند ،‌به بدن ما کمک می‌کنند که در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ کند. سوپ های خنک و مخلوطی از آب میوه‌ها نیز برای این فصل بسیار مناسب است .اضافه کردن تکه های ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنک ، کمک زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان می‌کند.

در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی که گرمای بدن را کنترل می‌کنند ، در نظر گرفته شود. فلفل های تازه ( مثل فلفل قرمز ) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب کوهی در این فصل فراوان هستند. با قرار دادن تعدادی از این چاشنی های تند و تیز ، می‌توان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ کرد .

گرمای تابستان ، تقریباً مخالف سکون و رخوت است . تابستان زمان غذاهای سنگین نیست . مصرف گوشت ، مصرف شیر کامل و لبنیات ، مصرف تخم مرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمی آید. غذاهای سبک تر،کلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار ، میوه ها و ماهی کباب شده  .‌

 ما باید چای های نعنایی. را نیز فراموش نکنیم . همچنین برگ های تازه این را می‌توان به عنوان افزودنی های جالبی برای سالادها و سوپ ها در استفاده کرد . 

هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن درمورد " سالم ترین غذاهای جهان " وجود ندارد.حالا زمان مناسبی برای شروع حرکت به سوی غذاهای تازه ، با تأکید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است . 
برگفته از سایت سیمرغ
/ 0 نظر / 32 بازدید