مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

خیار

 

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می‌کرده‌اند.

خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است. برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد.

 

خواص داروئی:

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و‌ تر است و خنک کننده بدن می‌باشد و به هضم غذا کمک می‌کند.

۱) خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می‌کند.

۲) خیار ادرار آور است.

۳) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید.

۴) خیار خون را تصفیه می‌کند.

۵) سوپ خیار حبس البول را از بین می‌برد.

۶) عصاره برگ­های له شده خیار ایجاد تهوع می‌کند بنابراین در مسمومیت‌ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می‌شود.

۷) خیار عطش را تسکین می‌دهد.

۸) ملین است.

۹) خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروک­های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می‌کند.

۱۰) اگر می‌خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید:

یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود سپس آنرا صاف کنید و بگذارید سرد شود بعد ۵۰ گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید و بهم بزنید و با پارچه صاف کنید و به محلول صاف شده ۲۵۰ گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملا هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.

مضرات:

اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد.

خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می‌شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانیکه نمی‌توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با نمک بخورند.

   + معصومه ; ۱:٥٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱٢
comment نظرات ()