مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

سیر

سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می‌باشد. برگ­های آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گل­های آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می‌شود.

سیر وپیاز رابطه‌ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آن‌ها می‌باشد.

در مصر قدیم برای مومیائی مردگان و خوش طعم کردن غذا‌ها بکار می‌رفته است.

بقراط پدر علم طب در نوشته‌های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از دانشمندان قدیم ۶۱ خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است.

 

انواع سیر

۱-سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می‌شود. این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی‌تر است.

۲-سیر تاهیتی که از بقیه درشت‌تر است و گاهی قطر آن به ۸ سانتی‌متر می‌رسد.

حضرت محمد (ص) برای سیر ۷۰ خاصیت مختلف قائل شده‌اند و می‌فرمایند:

از سبزی سیر تا می‌توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود.

 

خواص داروئی:

از نظر طب قدیم ایران سیر گرم و خشک است اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می‌شود برای تغییر طعم غذا مصرف می‌شود.

۱) سیر بادشکن و ضد عفونی کننده است.

۲) خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

۳) سیر کرم کش است.

۴) سیر محرک و تقویت کننده بدن است.

برای درد گلو می‌توانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی می‌باشد. سیر داروی سرماخوردگی و زکام است.

۶) سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد

۷) سیر خون را رقیق می‌کند.

۸) اثر خوبی در تنگی نفس دارد.

۹) خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می‌برد.

۱۰) سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می‌برد و دردهای مفاصل را خوب می‌کند.

۱۱) سیر درمان کننده دردهای مفاصل، سیاتیک و نقرس می‌باشد.

۱۲) سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است.

۱۳) آنهائی که قطره قطره ادرار می‌کنند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آن‌ها درمان شود.

۱۴) سیر زخم‌های ریه و درد معده را از بین می‌برد.

۱۵) سیر سنگ‌های کلیه را شکسته و خارج می‌سازد.

۱۶) سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است.

۱۷) مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین می‌دهد.

۱۸) سیر را بسوزانید و با عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است.

۱۹) سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است.

۲۰) برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید.

۲۱) جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است.

۲۲) جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماری­های مربوطه از شربت سیر استفاده کنید:

مقدار ۱۰۰ گرم سیر را با ۲۰۰ گرم آب و ۲۰۰ گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له شود. مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است.

۲۳) چینی‌ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می‌کنند.

۲۴) پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است.

۲۵) سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است.

۲۶) در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن بالا می‌رود درچندسال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی ۵۰۰ تن سیر مصرف کردند.

۲۷) خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می‌برد.

۲۸) یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می‌کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد.

۲۹) مصرف سیر مقدر کلسترول خون را پائین می‌آورد. مقدار LDH را کاهش می‌دهد. مقدر مصرف سیر برای این منظور ۳۰ گرم در روز است. جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدر کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که کلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می‌شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد. گ

۳۰) خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می‌کند.

 

سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و عوارض بواسیر می‌شود. سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است

آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آن‌ها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند.

کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد.

   + معصومه ; ۱:۳٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱۱
comment نظرات ()