مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

فندق

 فندق درختچه‌ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع ۶م‌تر نیز می‌رسد.
درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است
مغز فندق در حدود ۶۰ درصد روغن دارد که برنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می‌باشد. این روغن بمصرف تغذیه، ‌ عطر سازی و نقاشی می‌رسد. مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر می‌باشد
مغز فندق موادی چون پروتئین، مواد نشاسته‌ای، مواد چرب، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین ب ۱ و ب ۳ دارد

خواص داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برگ و شکوفه، ‌گل وپ وست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است
۱) فندق بدلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته‌ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، ‌پتاسیم، فسفر، ‌منیزیوم، ‌سدیم و آهن می‌باشد غذای بسیار خوبی بای مبتلایان به بیماری قند است.
۲) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
۳) فندق مقوی روده‌ها و معده است.
۴) سموم را از بدن خارج می‌سازد.
۵) فشار خون را بالا می‌برد.
۶) خانم‌های که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
۷) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
۸) روغن فندق برای کبد نافع است.
۹) برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق را بسوزانید و خاکس‌تر آنرا با پیه خوک مخلوط کرده و قسمت‌هایی را که مو ریخته با آن ماساژ دهید.
۱۰) فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است.
۱۱) آنهای که کارهای فکری می‌کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می‌کند.

فندق اگر به مقدر کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و استفراغ تولید می‌کند برای جلوگیری آنهائیکه سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.

   + معصومه ; ۱۱:٢٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱۱
comment نظرات ()