مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

هندوانه

هندوانه گیاهی است یکساله و یک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگی­های عمیق می­باشد. گل­های آن کوچک و زردرنگ است.

هندوانه موادی چون: پروتئین، نشاسته، کلسیم، فسفر،آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین آ، ب 1، 2، 3 و ث دارد.

تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد.

خواص داروئی:

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است.

1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می­کند.

2) معده را تقویت می­کند.

3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.

4)مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می­برد.

5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است.

6) بدن را تازه و شاداب می­کند.

7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است

8)آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است.

9)برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید.

10)برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشک بخورید.

11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید.

12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا. زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند.

 

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهای که دارای معده سرد می­باشند مناسب نیست. اینگونه اشخاص اگر می­خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر، و یا عسل و یا گل قند بخورند.

همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می­شود.

   + معصومه ; ۱٠:٠۳ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱۱
comment نظرات ()