مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

کدو

 

 

‌کدو گیاهی است یکساله و خزنده که برگهای آن بشکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز می‌باشد. گلهای زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روی یک پایه قرار درد. ریشه آن بایرک و بلند، کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی آور است. کدو انواع مختلف دارد مانند کدوی حلوایی، کدوی تنبل یا کدوی زرد، کدوی خورشی یا کدوی سبز.

کدو موادی چون: پروتئین، نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، ویتامین آ،  ب ۱ ، ۲، ۳ و  ث دارد  

خواص داروئی:

کدو از لحاظ طب قدیم ایران سرد و‌تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می‌کند. کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری کمی ست بنابراین مهم‌ترین غذا برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند.

۱) تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. برای این منظور باید مقدر ۵۰ گرم تخم کدو را پودر کرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف کنید و باید بعد از چهار ساعت یک مسهل مانند روغن کرچک بخورید که کرم‌ها را دفع کند.

۲) کدو اثر ملین، مدر و رفع یبوست و رفع سوء هاضمه را دارد.

۳) به اشخاصی که تب دارند کدو می‌دهند تب را پائین می‌آورد.

۴) کدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است.

۵) کدو خونساز است و برای استفاده از این خاصیت کدو باید آنرا همراه با آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود.

۶) برای رفع دندان درد آب کدو قرقره کنید.

۷) برای درمان گوش درد چند قطره آب کدو در گوش بچکانید.

۸) برای برطرف کردن التهاب معده، کبد و کلیه کدوی پخته را روی این اعضاء بگذارید.

۹) پوست کدو را خشک کنید خوردن آن درمان بواسیر و خونریزی معده و روده است.

۱۰) تخم کدو درمان کننده سرفه و برطرف کننده اخلاط خون است.

۱۱) برای زخم روده‌ها و مثانه و سوزش مجرای ادرار تخم کدو مصرف کنید.

۱۲) روغن تخم کدو برای رفع تب و دل پیچه مفید است.

۱۳) کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری سرطان مفید می‌باشند.

۱۴) تخم کدو علاج کننده سرطان پروستات و برطرف کننده ورم پروستات می‌باشد در مادران بالا‌تر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن می‌کند و بنابراین این اشخاص باید چند روز در هفته کدو حلوایی یا تخم کدو بخورند.

۱۵) کدو و تخم کدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی آنهائیکه با این اشخاص زندگی می‌کنند و باصطلاح سیگاری دست دوم هستند برای اینکه مریض نشوند باید از کدو استفاده کنند.

کدو سرد است و در خوردن کدو در مناطق حاره و گرمسیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می‌درد.

کدو برای کسانیکه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ و سنگینی و درد معده می‌کنند. و بنابراین اشخاص اگر بخواهند کدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه‌های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند..

   + معصومه ; ٩:۱٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱۱
comment نظرات ()