مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

گلابی

گلابی درختی است که بلندی آن به حدود ۱۰ متر می‌رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی می‌ریود. این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر می‌باشد.. میوه درخت گلابی مخروطی شکل، گوشتدار، شیرین و یا ترش و شیرین و برد است از تمام قسمت­های گلابی مانند برگ­های جوان، ‌پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل می‌آید.

گلابی موادی چون نشاسته‌، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین آ،  ب ۱ و 2 و 3 و  ث دارد.  

خواص داروئی:  

گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و‌ تر است.

۱) گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می‌کند .

۲) آرام بخش و تب بر است.

۳) در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است.

۴) مقوی بدن است .

۵) تشنگی را برطرف می‌کند.

۶) سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می‌کند.

۷) چون قند گلابی (لوز) است بنابرین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند می‌توانند از آن استفاده کنند و برای آن‌ها مضر نیست.

۸) برای دفع سموم بدن بسیار موثر است.

۹) برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید. البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد.

خواص دیگر قسمت‌های درخت گلابی

برگ وشکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

۱-شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می‌آورد.

۲-در مورد ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده کنید.

۳-تخم گلابی ضد کرم معده و روده است.

۴-دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است.

اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده می‌شود و اینگونه اشخاص باید آنرا با مربای زنجبیل بخورند.

   + معصومه ; ۳:۳٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٩
comment نظرات ()