مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

نارگیل

نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا کشت می‌شده است. در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد.

مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند و از تمام قسمت‌های این درخت استفاده می‌برند. ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می‌گوید هر کس که درخت نارگیل می‌کارد برای خودش و برای بچه‌هایش، ‌لباس، ‌ظرف، ‌نوشابه، ‌غذا و خانه درست می‌کند.

میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می‌باشد. در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می‌شود که چشم‌های نارگیل نامیده می‌شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می‌شود این سوراخ‌ها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد. سپس با چکش آنرا بشکنید و ا گوشت داخل آن استفاده کنید. البته می‌توانید بعد از بیرون کشیدن شیر، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت ۳۵۰ درجه فار‌‌نهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشکند.

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می‌دهد. نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیر دارد ولی بتدریج میوه می‌رسد مقدار شیر آن کمتر می‌شود.

برای خرید نارگیل همیشه میوه‌ای را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمنا آنرا تکان دهید که صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است.

ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می‌آید که‌بان شیر نارگیل گفته می‌شود. و در اکثر مورد منظور از شیر نارگیل شیری است که از گوشت نارگیل گرفته می‌شود.

شیر نارگیل یک غذای کامل است که می‌توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد

خواص داروئی:

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است

۱) نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.

۲) حرارت داخلی بدن را افزایش می‌دهد.

۳) برای خوشبو کردن دهان مفید است.

۴) ضعف کبد را درمان می‌کند.

۵) برای برطرف کردن بواسیر مفید است.

۶) ادرار را زیاد می‌کند.

۷) درد مثانه را رفع می‌کند.

۸) زخم‌های بدن را مداو ا می‌کند.

۹) کرم معده و روده، مخصوصا کرم کدو را از بین می‌برد.

۱۰) برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.

۱۱) ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.

۱۲) ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی‌های کبدی مانند یرقان مفید است.

۱۳) دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است.

۱۴) برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.

خواص شیر نارگیل

۱-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است.

۲-برای رفع اسهال خونی مفید است.

۳-برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید.

۴-شیر نارگیل ضد سم است.

۵-برای پائین آرودن تب مفید است.

۶-برای معالجه بیماری­های پوستی مفید است.

خواص روغن گوشت نارگیل

۱-برای معالجه بیماری­های پوستی بکار می‌رود.

۲-حافظه و هوش را تقویت می‌کند.

۳-درد مثانه را رفع می‌کند.

۴-کرم کدو و کرم­های دیگر روده را دفع می‌کند.

۵-در درمان کمر درد موثر است

۶-معالج بواسیر است

۷-محرک نیروی جنسی است

 

این هم یادتان باشد نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می‌کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود و چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی‌کند.

   + معصومه ; ۳:٢٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٩
comment نظرات ()