مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

به

           

خواص داروئی

از نظر طب قدیم ایران به شیرین کمی گرم و تر و ترش و سرد و خشک است.

 روغنش سرد، تر و قابض

 به دانه سرد و تر است.

·         به تقویت کنده قلب است.

·         ادرار آور است.

·         نرم کننده سینه است.

·         مقوی معده و دستگاه هاضمه است.

·         قابض است.

·         خونریزی را بند می­آرود.

·         به ترش مسهل است.

·         به ترش برای تنگی نفس مفید است.

·         به ترش استفراغ را بند می آورد.

·         اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند.

·         به بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.

·         خونریزی از رحم را متوقف می کند.

·         اثر مفید روی بواسیر درد.

·         برای هضم غذا مفید است.

خواص به دانه

·         لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود.

·         ضد تب است.

·         اسهال خونی و ساده را درمان می کند.

·         برای درمان جراحات گلو موثر است.

·         سرفه را برطرف می کند.

·         برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است.

·         برای التیام ترک پوست دست وبدن، نوک پستان، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.

·         برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.

·         آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.

·         جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

خواص  دم کرده گل و شکوفه به 

·         سردرد را برطرف می کند.

·         مقوی معده است.

·         سینه را صاف و تقویت می کند.

·         سرفه کودکان را برطرف می سازد.

·         برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.

خواص روغن به

·         برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است

·         سرگیجه را برطرف می کند

·         برای مداوای زخم های دهان مفید است.

·         خونریزی ریوی را درمان می کند.

·         اسهال مزمن را برطرف می کند.

·         دوست کبد است و روم کبد را رفع می کند.

·         زخم روده­ها را درمان می کند.

خواص برگ و شاخه های به

·         جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند.

·         زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید.

·         قابض است.

·         ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.

طرز استفاده:

شیره به: 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.

جوشانده دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بصورت ژله در آید.

لوسیون پوست به: ایو لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثر تر است.

روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد.

مضرات :

خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگ­های بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانیکه گرم مزاجند خوب نیست.

   + معصومه ; ۳:٠٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٩/۸
comment نظرات ()