مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

جو

          

نمی دونم میشه جو رو جز دسته حبوبات گذاشت یا نه اما این رو خوب می دونم که جو قدمتی به اندازه تمام تاریخ داره و یکی از قوت های اصلی مردمان جهان محسوب میشود

کلیات گیاه شناسی

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک متر می رسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد.

خواص داروئی

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود

·         جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده

·         جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است

·          جو سفید که پوست و سبوس آن گفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

مواد مقوی آن کمتر از گندم بوده ولی قابض و خشک کننده است.

·         غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.

·         خاصیت نرم کننده دارد.

·         در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند.

·         برای نقرس مفید است.

·         جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است.

·         ماء الشعیر یا همان آبجو برای درمان سل،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است.

·         ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.

·         ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.

·         برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید.

·         جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است.

·         بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.

·         سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.

·         کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است.

·         برای  برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید.

·         برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید.

·         جو چون  دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند.

طرز استفاده:

سمنو یا مالت جو: جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند  و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید. مالت جو دارای ویتامین های Cاست.

ماء الشعیر: جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می­جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند.

 

کشک الشعیر: جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند  که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد.

عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو  در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد مالتوز، 10 درصد ساکاروز، 20 درصد دکسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B1 و B2 است

 

   + معصومه ; ٢:٤۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٩/۸
comment نظرات ()