مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

زعفران

    زعفران ادویه کاملا ایرانی است  

زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگ­های دراز و سبز مانند تره است. گل­های زعفران ارغوانی، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود.

زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد.

برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله  هر گل را بر میدارند  و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می­کنند.

زعفران دارای مواد چرب، املا معدنی فموسیلاژو اسانس­های فراوان می باشد. رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام کروسین است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای حیوانات کشنده است.

خواص داروئی

زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

 مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده می­شده است درمان افسردگی می­باشد. این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران ینز انعکاس یافته است. شاهد آن شعر خاقانی است که می گوید :

گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای

                                        چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور

زعفران دارای بویی  قوی و طعم تلخ می باشد.

·         خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود

·         اثر مسکن درد درد

·         قاعده آور است.

·         باعث تحریک اعصاب می شود

·         زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان می سازد

·         مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.

·         قوای جنسی را تقویت می کند

·         کبد را تصفیه وقوی می سازد

·         سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت درد

·         کلیه و مثانه را پاک می کند

·         آرام بخش و خواب آرو است

·         زعفران ضد تشنج است

·         گاز معده را برطرف می کند

·         ادرار آور است

·         و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید

·         فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهیانه خانم ها و بازکردن قاعدگی سال هاست که بکار می رود و اثر بسیار مفیدی درد

 

از زعفران می توان به شکل های مختلف استفاده کرد

دم کرده زعفران یا چای زعفران

2گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیمساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد.

مضرات

چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر درد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می شود. خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است. اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود.

زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگهدری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد.

 

   + معصومه ; ۱:٥۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٩/۸
comment نظرات ()