مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

دیابتی‌ها میوه‌های قرمز و صورتی رنگ مصرف کنند

میزان جذب مواد قندی میوه‌های قرمز، صورتی و بنفش رنگی همچون هنداونه و سیب، از دیگر میوه‌ها کمتر بوده و به همین دلیل استفاده از آن‌ها برای بیماران دیابتی مفید‌تر است.

دکتر «ایرج ایرانزاد»، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفت‌و‌گو با ایسنا، درخصوص رژیم غذایی بیماران دیابتی گفت: رژیم غذایی بیماران دیابتی با افراد سالم تفاوت چندانی ندارد و تنها افراد مبتلا باید از مصرف قندهای ساده‌ای چون شکر، قند و شیرینی‌های تهیه شده از آن‌ها، پرهیز کنند.

 متخصص غدد کودکان با اشاره به چهار گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزی‌ها و میوه‌ها، شیر و لبنیات، همچنین گوشت و پروتئین اضافه کرد: بهترین نان مصرفی برای تمام افراد از جمله بیماران مبتلا، نان سبوس دار یا نان گندم است. همچنین از آنجا که مواد نشاسته‌ای به تدریج به قند ساده تبدیل می‌شود؛ توصیه می‌گردد که ۶۰ تا ۷۰ درصد کالری بدن از طریق مواد حاوی نشاسته تامین شود.

 

وی همچنین مصرف سبزیجاتی چون گوجه فرنگی، اسفناج و سیر و کاهو همچنین انواع کلم بخصوص کلم قرمز را برای بیماران بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: شیر به علت تبدیل قند موجود در آن به اسید و حفظ کمترین میزان قند ثابت، بهترین ماده غذایی مصرفی به شمار می‌آید.

 دکتر ایرانزاد عضو انستیتو غدد داخلی ایران در خصوص مصرف مواد پروتئینی نیز افزود: ماهی با وجود اسیدهای چرب امگا۳ بهترین تامین کننده پروتیئن بدن است که علاوه بر تامین نیاز چربی بدن در سیستم استخوان سازی به خصوص درکودکان نقش اساسی را ایفا می‌کند.

وی مصرف چربی‌های گیاهی مثل روغن زیتون، روغن آفتاب گردان، روغن ذرت و پنبه دانه را به چربی‌های حیوانی ارجح دانست و اضافه کرد: روغن سویا که علاوه بر اسیدهای چرب امگا۳ حاوی اسیدهای امگا ۶ نیز هست، مفید‌ترین ماده تامین کننده چربی خون به خصوص در افراد مبتلا به دیابت به شمار می‌آید.

دکتر ایرانزاد در پایان، لزوم حفظ تعادل وزن را برای تمام افراد و مصرف مناسب میزان کالری بدن برای جلوگیری از چاقی یا لاغری بیش از حد، اساسی‌ترین مسئله در حفظ از بیماری دیابت و پیشگیری از عوارض در مبتلایان عنوان کرد

   + معصومه ; ۳:۱۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱٢
comment نظرات ()