مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

چغندر

چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می‌کرده‌اند.

چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می‌شود.

چغند دو نوع می‌باشد یک نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می‌باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن کشت می‌شود.

چغندر خوب آن است که زیاد در خاک نمانده باشد و یا باصطلاح جوان باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می‌شود. چغند پیر معمولا گردنی باریک دارد  و شیارهایی روی آن بوجود می‌آید.

خواص داروئی

برگ چغندر خواص درمانی بسیاری دارد.  

۱-بعنوان ملین و رفع یبوست بکار می‌رود.

۲-تقویت کننده کلیه است.

۳-درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.

۴-بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می‌شود.

5-چغندر مخلوط با آّ ب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفرا نیز هست.

6-شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است.

 

برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز در مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است.

   + معصومه ; ٢:۳٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/۱٢
comment نظرات ()