مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

گیاهان شفا بخش

ریحان: مقابله با استرس
در چند مطالعه انجام شده بر روی حیوانات، کشف شده که ریحان  که در سس پستوی ایتالیایی به کار می رود، در کاهش استرس موثر است. این گیاه این کار را با افزایش سطح آدرنالین و نورآدرنالین و کاهش سروتونین انجام می دهد.  برای دکتر پراتیما نانجیا-مکر که محققی در انستیتو سرطان دیترویت است، این مساله تعجب آور نیست. او به خاطر دارد که مادر و مادربزرگش از دم کرده  برگ ریحان برای  رفع سوء هاضمه و سردرد استفاده می کردند.



ریحان همچنین می تواند:  از سرطان سینه پیشگیری کند.  دکتر نانجیا-مکر در تحقیقات خود ابتدا در لوله های آزمایش و سپس بر روی موشها آزمایشهایی انجام داد و متوجه شد که چای برگ ریحان سبب کوچک شدن تومورها می شود، همچنین مقدار خون وارد شده به آنها را کم می کند و گسترش آنها را متوقف می سازد.
برای استفاده بیشتر از ریحان: برای رهایی از استرس می توانید از عصاره ریحان تولید شده توسط شرکت New Chapter  یا Om استفاده کنید.  برای کمک به درمان سرطان سینه، دکتر نانجیا- مکر توصیه می کند که روزانه چای ریحان نوشیده بشود. برای درست کرده این چای به این ترتیب عمل کنید: دو فنجان آب جوش را بر روی 10 تا 15 عدد برگ ریحان مقدس(holy basil) بریزید و 5 دقیقه  صبر کنید تا خیس بخورند.  قبل از مصرف، برگ ها را دور بریزید. اگر در حال معالجه سرطان سینه هستید، قبل از مصرف این چای با دکتر خود در این مورد صحبت کنید.  

گیاه چای آرامش بخش و رفع کننده نگرانی ها و دلهره
در مورد اثرات مفید و تاثیر این دارو بر روی  تخفیف موارد افسردگی های  خفیف تا متوسط مطالعات و شواهد زیادی در دست است و ثابت شده در این موارد، تاثیر این گیاه به اندازه بسیاری از داروهای شیمیایی ، و بدون  خیلی  از اثرات جانبی  آنها است .


علف چای همچنین :  به چرت زدن عمیقتر کمک می کند.  طبق یک گزارش علمی ، علف چای نه تنها  خود حاوی ماده ملاتونین که  هورمون تنظیم کننده  چرخه های خواب-بیداری است می باشد بلکه مصرف این گیاه سبب افزایش تولید ملاتونین در بدن انسان می شود و از این طریق خواب را بهبود می دهد.
برای بهترین استفاده از این گیاه:  در مورد مشکلات خواب و احساسات ناراحت، توصیه می شود که  روزانه سه کپسول 300 میلی گرمی  عصاره این گیاه مصرف شود.  هشدار:  علف چای با بعضی از داروها تداخل دارد، بنابراین اگر در حال مصرف دارویی هستید، پیش از مصرف علف چای با پزشک خود مشورت کنید.

سیر پایین آورنده ریسک ابتلا به سرطان
در یک تحقیق به چاپ رسیده در مجله تغذیه بالینی آمریکا (American Journal of Clinical Nutrition)  در سال 2006، نشان داده شده که  مصرف زیاد سیر، نرخ  موارد ابتلا به سرطان تخمدان،  سرطان  روده بزرگ و راست روده  و دیگر سرطان ها را پایین می آورد.  در یک آزمایش بالینی  که در سال 2006 در ژاپن انجام شده،  به افرادی که تاریخچه ابتلا به پولیپهای روده بزرگ داشتند به مدت یک سال عصاره سیر خشک(غیر تازه) داده شد و مشاهده گردید که  هم اندازه  و  هم تعداد موارد رشد پیش سرطانی این پولیپها کمتر شد.



سیر همچنین می تواند:  به سیستم قلب و عروق انسان کمک نماید. در سیر، بیشتر از 70 نوع  ماده فیتوکمیکال فعال وجود دارد. از جمله آنها می توان به آلیسین اشاره کرد که در تحقیقات زیادی اثر آن بر کاهش فشار خون به میزان 3 واحد، نشان داده شده است.  بر طبق یک مطالعه بالینی  یک ساله که در دانشگاه UCLA آمریکا انجام شده، سیر همچنین می تواند با کند کردن روند مسدود شدن شریان ها،  از بروز سکته  پیشگیری نماید. علاوه بر اینها،  سطح  یک ماده شیمیایی به نام هوموسیستین، که مسبب ایجاد پلاک ( در مغز) است، در  بیماران شرکت کننده در این مطالعه، تا 12% پایین آمد.

برای  حصول به بیشترین منافع مصرف سیر:  در  این باره، دوک می گوید: سیر تازه خرد و له شده، دارای بیشترین اثرات ضد سرطانی و  خواص تقویت قلب و عروق می باشد.  اما برای این کار شما باید هر روز تا 5 حبه سیر را بخورید.  می توانید به جای این کار از کپسول های 1000 میلی گرمی عصاره سیر به نام کیولیک استفاده نمایید که از آن در بسیاری از تحقیقات استفاده شده است.

3 گیاه شفابخش جدیدی که شما باید آنها را بشناسید:
آندروگرافیس ( از خانواده ارزن) در یک تحقیق جدید، ثابت شده که اندروگرافیس می تواند در بهبود عفونت های  تنفسی  مانند سرماخوردگی ها و سینوزیت، اثرات بسیار خوبی داشته باشد.  در این مطالعه جدید، معلوم شده که با استفاده از این گیاه، علایمی مانند احساس خستگی، بیخوابی،  گلودرد و آبریزش بینی تا 90% کمتر می شوند.



برای حداکثر استفاده از خواص این گیاه:  لی و گریدونز توصیه می کنند که از عصاره این گیاه به نام Kan Jang  استفاده شود. این محصول توسط موسسه گیاهان دارویی سوئد تولید شده و از آن در موارد زیادی از تحقیقات استفاده شده است.

خولان  دریایی ( سنجد تلخ)  برطرف کننده خشکی واژینال.  این گیاه که نام علمی آن هیپوفائه رامنویدس است ، در مرطوب کردن غشاهای مخاطی و  کم کردن خشکی واژینال بسیار موثر است.  در این گیاه ماده ای به نام اسید پالمیتولیک وجود دارد که  اسید چربی است که در پوست انسان هم وجود دارد و در مرطوب کردن پوست و بهبود آن نقش دارد.



برای استفاده از حداکثر خواص این گیاه:  لی پیشنهاد می کند که هر روز تا چهار عدد از کپسول های تهیه شده از عصاره این گیاه که به نام  Supercritical Omega 7  توسط شرکت New Chapter تولید شده اند، استفاده بشود.

پیچک کودزو( یک نوع سبزی رونده با رشد سریع): پیشگیری و درمان  معضل نوشیدن آبجو و الکل. برطبق یک مقاله چاپ شده در مجله   Alcoholism: Clinical and Experimental Research به عده ای از افراد داوطلب  بیست تا سی ساله به مدت یک هفته کپسولهایی از عصاره این گیاه چینی داده شد و در پایان یک هفته مصرف آبجو در این افراد به نصف کاهش یافت. محققین در این باره می گویند که کودزو باعث می شود که مغز علایم مربوط  به کافی بودن مقدار نوشیدنی  را زودتر ارسال کند.
برای استفاده حداکثر از این گیاه :  شرکت کنندگان در این  تحقیق هر روزانه سه عدد کپسول 500 میلی گرمی از عصاره کودزو را مصرف کرده اند. 

قوانین استفاده از گیاهان دارویی
جو و تری گریدون می گویند عملکرد مواد طبیعی و داروها در بدن انسان در اغلب موارد شبیه به هم است.  آنها روش های زیر را به عنوان  پیش آگاهی و هشدار توصیه می کنند: 

قانون اول:  هیچ گیاهی را بی خطر و ایمن فرض نکنید.
 موسسه غذا و داروی آمریکا (FDA)، گیاهان دارویی را از نظر ایمنی و کارآیی شامل مقررات خود نکرده است.  بنابراین به دنبال برچسب تایید از USP ( کتاب داروی ایالات متحد) یا CL (Consumer-Lab.com) باشید. این برچسب ها تضمین می کنند که گیاه دارویی مورد نظر توسط آزمایشگاههای معتبر و رسمی دانشگاهی تایید شده اند.

قانون دوم: با پزشک خود صحبت کنید. 
. بهترین کار این است که اگر به دنبال داروهای مکمل هستید، این مطلب را به دکتر خود بگویید. برخی گیاهان می توانند با بعضی از داروها برهمکنش  کنند. مثلا با داروهای ویژه فشار خون بالا، دیابت، و افسردگی ، همچنین رقیق کننده های خود و حتی داروهای معمولی که نیاز به نسخه ندارند.

قانون سوم:  زیادی مصرف نکنید.
مقدار  بیشتر لزوما به معنای بهتر نیست و ممکن است خطرناک باشد.  همیشه از دستورات مربوط مقدار مصرف تبعیت کنید.

 

برگرفته از سایت سمرغ

   + معصومه ; ۱٢:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٤/۱۳
comment نظرات ()

چطور خانه را با رایحه‌های طبیعی معطر کنیم؟

با توجه به نقش حس بویایی، تاثیری که خانه تمیز و معطر در سلامت فکری و جسمی ما دارد بر کسی پوشیده نیست. طبیعت را دوست داشته باشیم و از مواد طبیعی برای این منظور استفاده کنیم.
 


-
با ترکیب مساوی آب لیمو و آب و ریختن آن‌ها داخل یک اسپری تمیز و خالی‌، می توانید یک یا دو بار در هفته برای ایجاد رایحه‌ای خوش آن را در جاهای مختلف خانه ریخته یا هنگام آشپزی برای خلاص شدن از بوی غذایی که حتی به نسوج پرده و فضای آشپزخانه نفوذ می‌کند، استفاده کنید. 

 


-
روش دیگر استفاده از کمی دارچین، میخک، زنجبیل تازه و سبزی‌های معطر است که داخل کمی آب ریخته و آنها را حرارت می دهیم. برای آن که رایحه‌ای خنک و تابستانی داشته باشید، چند برگ نعنا نیز به 8 پیمانه آب اضافه کنید، بعد از آن که مخلوط کمی جوشید حرارت را کم کنید. می‌توانید روغن‌های خاصی به آن اضافه کرده یا به تنهایی استفاده کنید.
 


-
برای معطر کردن فوری اتاق‌ها، گلوله‌های پنبه را داخل مخلوط وانیل یا اسانس دلخواه فرو ببرید. آن‌ها را داخل ظرفی زیبا قرار داده و در هر جایی که دوست دارید، بگذارید. 
 
 
 
 
هر درخت ،اکسی‍ژن لازم برای دو نفر را تولید می کند. طبق تحقیق ناسا، برخی گیاهان آپارتمانی به دفع سموم خطرناک موجود در خانه کمک زیادی می‌کنند. به طور کلی کیفیت هوای داخل خانه به دلیل وجود دودهای دست دوم که دارای سولفور دی اکسید هستند و لوازم خانگی معمول که موجب انتشار مواد شیمیایی به هوای مورد تنفس ما می‌شود، نگران‌کننده است. یکی از این مواد شیمیایی فرمالدهید است که در لباس‌ها، چوب‌های چند لایه و فرش است و منجر به سردرد و مشکلات تنفسی می‌شود.
مطالعات ناسا سه نوع آلوده‌کننده داخل خانه یعنی تری کلرواتیلن، فرمالدهید و بنزن را تایید  و ضرورت نگه‌داری به طور متوسط 15 گیاه را تایید می‌کند. کار گیاه که در واقع فیلتر طبیعت است، تولید اکسیژن، دور کردن آلوده کننده‌ها از هوای خانه، ایجاد رطوبت لازم و جذب آلودگی‌هاست.

   + معصومه ; ۱۱:۳٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٤/۱۳
comment نظرات ()

غذاهای نشاط آور تابستان

به سختی می‌توان زمانی لذت بخش تر از تابستان را برای خوردن پیدا کرد! این فصل که به انقلاب تابستانی معروف است و خورشید در شمالی‌ترین وضعیت خود نسبت به زمین قرار دارد و روزها در آن در بلندترین حالت خود هستند با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربرکت می‌شود. میوه ها و سبزیجات از هر رنگی که تصورش را بکنید در تابستان یافت می‌شوند. گاهی اوقات کشتزارها و باغ‌ها سرشار از مواد غذایی هستند .برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقاب هایمان را باید با انواع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق کنیم .
 
 
هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمی توان یافت که بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت.قرمزی گوجه فرنگی های مینیاتوری ،‌زردی خورشید مانند نارنج های تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز ،‌از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی ،‌همگی در تابستان به معرض نمایش در می‌آیند.

وقتی به تابستان فکر می‌کنیم ، ناخودآگاه گرما به ذهنمان می‌آید .در دستور سنتی چینی ، تابستان ، فصل عنصر آتش است ، گرمایی افزون شونده ، که به سمت بیرون حرکت می‌کند ، رشد می‌کند و با روشنی و جنب و جوش مشخص می‌شود .این انرژی داغ به خنک شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنک کننده باید در رأس برنامه های غذایی ما باشند . سالادها (هم میوه و هم سبزیجات )در این فصل حس خوبی به انسان می‌دهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند. میوه های خنکی چون هندوانه با آب فراوانی که درون خود دارند ،‌به بدن ما کمک می‌کنند که در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ کند. سوپ های خنک و مخلوطی از آب میوه‌ها نیز برای این فصل بسیار مناسب است .اضافه کردن تکه های ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنک ، کمک زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان می‌کند.

در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی که گرمای بدن را کنترل می‌کنند ، در نظر گرفته شود. فلفل های تازه ( مثل فلفل قرمز ) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب کوهی در این فصل فراوان هستند. با قرار دادن تعدادی از این چاشنی های تند و تیز ، می‌توان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ کرد .

گرمای تابستان ، تقریباً مخالف سکون و رخوت است . تابستان زمان غذاهای سنگین نیست . مصرف گوشت ، مصرف شیر کامل و لبنیات ، مصرف تخم مرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمی آید. غذاهای سبک تر،کلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار ، میوه ها و ماهی کباب شده  .‌

 ما باید چای های نعنایی. را نیز فراموش نکنیم . همچنین برگ های تازه این را می‌توان به عنوان افزودنی های جالبی برای سالادها و سوپ ها در استفاده کرد . 

هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن درمورد " سالم ترین غذاهای جهان " وجود ندارد.حالا زمان مناسبی برای شروع حرکت به سوی غذاهای تازه ، با تأکید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است . 
برگفته از سایت سیمرغ

   + معصومه ; ۱٠:۳٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٤/۱۳
comment نظرات ()

رفع بوی بد دهان با 13 توصیه آسان

 

بوی بد دهان نه تنها برای خودمان، بلکه برای اطرافیان ‌مان نیز ناخوشایند‌ است.

این مشکل اگر درمان نشود، سبب بروز مشکلاتی در روابط بین ‌فردی نیز خواهد شد.

اگرچه بزاق دهان نوعی خمیردندان طبیعی محسوب می‌‌شود، ولی گاهی این خمیردندان طبیعی کافی نیست و مجبورید به توصیه‌های زیر پناه ببرید و اگر توصیه‌های زیر هم نتوانند مشکل ‌تان را رفع کنند، احتمالا منشا بوی بد دهان‌تان دستگاه گوارش‌ است و باید بروید سراغ پزشک. 

 1- بعد از هر وعده غذایی برای باقی نماندن غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌های تان، مسواک بزنید و دهان ‌تان را خوب بشویید. 

2- وقتی دندان‌های‌تان را مسواک می‌‌زنید، زبان ‌تان را هم به آرامی مسواک بزنید تا لایه سطحی روی زبان برداشته شود. زبان با هزاران پرز ریز پوشیده شده که می ‌تواند محل تجمع باکتری ‌ها باشد. 

3- به‌ طور منظم برای بررسی وضعیت دهان و دندان تان، به دندانپزشک مراجعه کنید تا اگر دندان‌ خراب و پوسیده‌ای دارید که سبب بوی بد دهان‌تان می‌ شود، ترمیم کنید.

 

4- برای افزایش ترشح بزاق دهان‌تان، همیشه از آدامس‌‌های بدون قند استفاده کنید. 

5- اگر دهان‌تان زیاد خشک می‌‌شود، مایعات فراوانی بنوشید. آب را چند بار در دهان‌تان بچرخانید تا کاملا غذاهای اضافی از لابه‌لای دندان‌های تان خارج شود. 

6- از مصرف دهان‌ شویه‌هایی که حاوی الکل و نعناع هستند خودداری کنید، چون آن ها به جای کمک به خو‌شبویی دهان ‌تان، باعث بدتر شدن بوی آن می ‌شوند. 

7- استفاده از سبزیجات و میوه‌ها، مخصوصا کرفس خام و هویج می ‌تواند مانع از شکل‌ گیری پلاک در دهان شود. 

8- اگر می‌ خواهید در یک جلسه مهم یا مهمانی شرکت کنید، از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز خودداری کنید.

 

9- از نوشیدن قهوه که سبب خشکی دهان می ‌شود، خودداری کنید. 

10- سیگار را ترک کنید، زیرا تار و نیکوتین موجود در آن، روی سطح دندان و زبان می‌ ماند و سبب کاهش ترشح بزاق و ایجاد بوی بد دهان می ‌شود. 

11- سبزیجات برگ سبز مانند جعفری و کاهو بجوید. 

12- می‌ توانید چند عدد قرص نعناع روی زبان یا مسواک ‌تان بگذارید و دهان‌ تان را با آن تمیز کنید تا تنفس شما خوش ‌بو شود. 

13- اگر ترکیبی از پراکسیدهیدروژن 50 درصد و 5 درصد آب را در دهان‌ تان بچرخانید، می‌‌توانید بسیاری از باکتری‌‌هایی را که سبب بوی بد دهان‌تان می ‌شود، از بین ببرید.

 

   + معصومه ; ۱٠:٠٧ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٤/۱۳
comment نظرات ()