مزه مزه

آن‌كس لذت مي‌برد که غذا را زير زبان مزه‌مزه ‌کند

مراقبت از یخچال

 برای کنترل درجه حرارت از دماسنج یخچال استفاده کنید.

فاسدشدنی‌ترین مواد غذایی را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید.

برای آن که یخچال در تمام اوقات سرد باقی بماند، از پرکردن بیش از حد آن بپرهیزید.

در یخچال را طولانی‌تر از مدت لازم باز نگه ندارید.

ذوب کردن یخ یخچال به طور منظم موجب خنک نگهداشتن آن و کاهش مصرف برق خواهد شد.

تکثیر اغلب باکتری‌ها در یخچال، کند و در فریزر، متوقف می‌شود. اما یخچال یا فریزر نمی‌تواند باکتری‌ها را نابود کند، بنابراین باید از پخش و انتقال آنها از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر جلوگیری کنید. مثلا گوشت خام و غذاهایی را که از حالت انجماد خارج می‌شوند، باید در ظرف در دار نگهداری کنید. با این کار، ‌تراوش حاصل از آنها باعث آلودگی سایر مواد غذایی نمی‌شود.

در صورت امکان، هنگامی فریزر را خاموش و برفک‌زدایی کنید که ذخیره مواد غذایی داخل آن کم باشد. قبل از این کار، ترتیبی بدهید تا مواد غذایی داخل فریزر را سرد نگه دارید.

   + معصومه ; ۱٢:٢٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩
comment نظرات ()

ماسک های برای زیبای

 

ماسک ها موادی هستند که معمولاً از محصولات طبیعی تهیه می شوند و برای پاکیزه کردن، خروج مواد زائد از منافذ پوستی، نرم کردن و لطیف کردن پوست ، به کار می روند.

هر ماسک را باید به مدت بیست تا سی دقیقه بر روی پوست قرار داد و سپس آن را به وسیله شستوی کامل با آب پاک کرد. می توان به جای شستشو با آب، ماسک را به وسیله پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست پاک کرد.

 

در اینجا به برخی از ماسک های مفید و رایج اشاره می کنیم :

 

ماسک آناناس

این میوه تأثیر جالبی بر جوش های غرور به ویژه گلوله های چربی زیر پوستی (جوش های کیستیک) دارد. برای تهیه ماسک آناناس کافی است که یک آناناس رسیده را پوست بکنید و در مخلوط کن بریزید تا به صورت مخلوط غلیظی در بیاید. سپس به اندازه وزن آن به آن الکل میوه ( الکل اتیلیک ) بیفزایید و یک لیوان روغن آفتابگردان به مخلوط حاصل اضافه کنید. حال می توانید روزی یک بار، هر بار بیست تا سی دقیقه ، این مخلوط را به صورت ماسک بر روی صورت خود قرار دهید و سپس آن را با آب سرد بشویید.

ماسک پرتقال

یک پرتقال را پوست بکنید، هسته ها و پوست های نازک پره های آن را جدا کنید، روی پوست صورت خود بخوابانید و پس از بیست دقیقه با آب سرد بشویید. این ماسک برای درمان جوش های غرور جوانی ( آکنه ) مؤثر است ولی افرادی که پوست خشک دارند نباید آن را مصرف کنند.

ماسک آلوی قرمز

هفت یا هشت عدد آلوی قرمز تهیه کنید و هسته های آنها را خارج کنید. سپس آنها را با افزودن ده قطره روغن بادام کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید تا به صورت یک ماده خمیری درآید. آنگاه این مخلوط را به مدت بیست دقیقه روی صورت خود قرار دهید و سپس با آب بشویید. این ماسک به ویژه در کسانی که منافذ پوستی آنها مثلاً در پوست بینی، باز و زشت منظره شده مؤثر است و پوست را زیبا می کند.استفاده از این ماسک را به افرادی که پوست چرب دارند توصیه می کنیم.

ماسک خیار

یک یا دو خیار را رنده کنید و به صورت ماسک بر روی پوست صورت خود قرار دهید و بیست دقیقه بعد آن را با آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست خود پاک نمایید.ماسک خیار تأثیر زیادی در ایجاد طراوت و شادابی و لطافت پوست دارد.

ماسک زرده

تخم مرغ به کسانی که پوست خشک دارند توصیه می شود که از این ماسک استفاده کنند تا پوستشان نرم و لطیف شود. زرده تخم مرغ مملو از چربی و کلسترول است و چربی پوست را تأمین می کند. برای تهیه ماسک زرده تخم مرغ کافی است یک زرده تخم مرغ را با چند قطره سرکه سیب و چند قطره روغن بادام یا زیتون یا آفتابگردان مخلوط کنید و به مدت بیست دقیقه روی پوست قرار دهید. سپس آن را به وسیله ی آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست پاک کنید.

ماسک سیب

یک سیب را پوست بکنید و آن را نصف کنید و یک نیمه آن را خرد کنید و با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط نمایید و خوب هم بزنید. سپس آن را بر روی صورت و گردن بمالید، آنگاه پوست را با نوک انگشتان ماساژ دهید. برای این کار، ماساژ را از پایین گردن شروع کنید و به طرف بالا بیایید. سپس از سمت راست گردن به سمت چپ و بالعکس ماساژ دهید. آنگاه با نوک انگشتان به پوست صورت خود ضربات آرامی بزنید تا جریان خون پوست بیشتر شود. حال کمی صبر کنید تا ماسک خشک شود و پس از بیست دقیقه آن را بشویید.این ماسک باعث جلوگیری و درمان چروک صورت و سبب طراوت و تقویت پوست می شود.

ماسک سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ را با همان مقدار الکل طبی (الکل سفید) مخلوط کنید و آن را با نوک انگشتان خود بردارید و روی پوست بگذارید و ماساژ دهید. روش ماساژ باید از پایین به بالا و از سمت راست به چپ و چپ به راست باشد. سپس کمی صبر کنید تا ماسک خشک شود و بیست دقیقه بعد بشویید.این ماسک نیز برای رفع چین و چروک صورت مناسب است.

ماسک هلو

برای تهیه این ماسک کافی است سه یا چهار هلوی تازه را بشویید و هسته آنها را خارج کنید. (لازم نیست پوست هلوها را بکنید.) هلوها را له کنید و با یک زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری پودر جوانه گندم کاملاً مخلوط کنید و بر روی پوست صورت بمالید و بیست دقیقه بعد آن را با آب سرد یا پنبه آغشته به گلاب پاک کنید.این ماسک در رفع خشکی پوست و ایجاد طراوت و تازگی و جلوگیری از چروک صورت بسیار مؤثر است.

ماسک لیموترش

 این ماسک برای پوست های خشک مفید است. برای تهیه این ماسک، آب یک لیموترش تازه را بگیرید و با یک زرده تخم مرغ و چند قطره روغن بادام یا آفتابگردان مخلوط کنید و بر روی پوست بمالید و ماساژ دهید و پانزده دقیقه بعد آن را بشویید.

 ماسک گلابی

 این ماسک برای پوست های چرب بسیار مفید است . استفاده از این ماسک را به افرادی که منافذ پوستی آنها واضح و نازیبا شده توصیه می کنیم. برای تهیه آن کافی است که یک گلابی رسیده را خرد کنید و بر روی پوست صورت بمالید و بیست دقیقه ی بعد آن را با آب یا پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست خود پاک کنید.

هر ماسک را باید به مدت بیست تا سی دقیقه بر روی پوست قرار داد و سپس آن را به وسیله شستوی کامل با آب پاک کرد. می توان به جای شستشو با آب، ماسک را به وسیله پنبه آغشته به گلاب از سطح پوست پاک کرد. مراقبت از پوست دست

  جهت نرم کردن پوست دست، مقدار برابر گلیسیرین و گلاب را مخلوط کرده و به کار برید.

  جهت نرم و سفید کردن دست، مقداری عسل و آب لیموترش را مخلوط نموده به مدت پانزده تا بیست دقیقه روی دست ها بمالید و سپس بشویید.

 جهت نرم کردن دست های زبر و خشن ، دو عدد زرده تخم مرغ را با دو قاشق چایخوری روغن بادام شیرین به همراه بیست و پنج گرم گلاب و بیست و شش قطره تنتور ساده بنژوان مخلوط کرده و دست ها را آغشته نمایید و با یک دستکش نخی بپوشانید و پس از چند ساعت بشویید. (یک تا دو بار در ماه)

جهت نرم کردن دست های خشن و تیره می توان از مخلوط آب پرتقال و عسل استفاده کرد

 

 

   + معصومه ; ۱٢:٠٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩
comment نظرات ()

ماست بخورید اما ....

اما در راستای تخریب پست قبلی اینو گذاشتیم تا ....

 

 

امروزه خوردن ماست در کنار غذا برای خیلی ها یک عادت شده اما باید دانست که طبیعت ماست سرد و تر بوده و اسید لاکتیک زیاد تولید می کند. ماستی که چکیده نباشد در آب آن سردی زیاد است که باعث بیماری های زیاد می شود.

 

یک چهارم ماست اسید لاکتیک است، اسید لاکتیک در بدن شما ایجاد اسیدوز می کند که دو قسمت بدن تان فعال می شود یکی ریه است که به نفس نفس می افتید این هیدروژن را خارج کنید، یکی هم کلیه شما که فرسوده می شود تا این حالت اسیدی ماست را خارج کند و اما داخل مغز چه اشکالی ایجاد می شود؟ فعالیت نورون های مغزی را کم می کند.

 

از مضرات ماست چکیده نشده می توان به چند مورد اشاره کرد از جمله: پوکی استخوان و سائیدگی استخوان، شب ادراری بچه ها، یبوست، ناراحتی اعصاب و روان، صرع (برای کسانی که طبع سرد دارند)، عرق کردن زیاد(کف دست – زیر بغل – کف پا)، آلرژی ، ارتروز، رماتیسم و همچنین سیستم ایمنی بدن را کم می کند و خار استخوانی در پاشنه پا یا در استخوان دنبالچه ایجاد می کند و نمی توانید روی صندلی بنشیند.

 

بنابر تحقیقات اخیر دانشمندان، مصرف چای بعد از غذا و ماست و لبنیات همراه غذا باعث کاهش در جذب آهن بدن می شود.

 

دانشمندان درباره ماست اعلام کردند در حین غذا خوردن باعث کاهش جذب آهن، این ماده حیاتی در بدن می شود.

 

وجود کلسیم فراوان در لبنیات باعث کاهش جذب آهن در بدن می شود زیرا اولویت جذب با کلسیم است و آهن جذب نشده و مستقیما دفع می شود.

 

کمبود آهن بیماری خطرناکی است که در زنان جوان بسیار مشاهده و باعث اختلالات شدیدی در بدن می شود.

به بچههایی که به ماست علاقه زیادی دارند، مطلقا ماست ندهید، زیرا دچار ناراحتی های مغزی میشوند.

 

سعی کنید به جای ماست سالاد استفاده کنید. اگر ماست میل داشتید از ماست چکیده + نمک + پونه کوهی یا نعناع + کاکوتی + پودر موسیر بمقدار کم استفاده کنید

 

تیترآنلاین

   + معصومه ; ۱۱:۳٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩
comment نظرات ()

ماست بخورید

  ۱- ماست آسان تر از شیر هضم می شود .

۲-ماست باعث سلامت روده بزرگ می شود .

۳- ماست ایمنی در برابر بیماری ها را افزایش میدهد .

۴- ماست جذب مواد مغذی دیگر را مانند کلسیم بهبود می بخشد .

۵- ماست به بهبود بعد از عفونت روده ای کمک می کند .

۶- ماست عفونت های مخمری را کاهش میدهد ( مانند عفونت مثانه و واژینال ).

۷- ماست منبع غنی کلسیم است .

۸- ماست منبع عالی پروتئین است .

۹- ماست کلسترول را کاهش می دهد .

۱۰- ماست یک غذای مناسب برای رشد کودکان است .

حالا بازم بگو ماست نمی خورم

   + معصومه ; ۱۱:٢٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩
comment نظرات ()

اگر....

برای از بین بردن لکه میوه، پارچه لک شده را درون طرف گودی قرار دهید و با یک کتری، آب جوش را از ارتفاع بالا مستقما بر روی لکه بریزید

 

اگر قابلمه یا ماهیتابه شما لک شده، داخل آن ریواس یا پوست سیب خوراکی بپزید، لکه های آن ناپدید خواهد شد.

 

برای تمیز کردن و جلا دادن جلدهای قدیمی کتاب یک پارچه فلانل را به تربانتین آغشته کرده رویشان بمالید ، بعد با یک تکه پارچه نرم براقشان کنید.

 

برای نرم کردن پنیر سفت، آن را درون دوغ خیس کنید.

 

اگر ماهی تابه شما نچسب نیست، قبل از استفاده بوسیله یک تکه کاغذ، مقداری نمک به ته داخل آن بمالید.این عمل باعث خواهد شد که ته ماهی تابه صاف و صیقلی شود و غذا به آن نچسبد!

 

قبل از استرلیزه کردن پستانک بطری بچه، سوراخ آن را به آرامی و با فرو کردن یک خلال دندان باز کنید.

 

لیمو را پیش از آبگیری مدت 15 دقیقه درون آب داغ بیندازید، آب آن تقریبا دو برابر خواهد شد.

 

برای زنده و درخشان کردن فرش کمی سرکه و خاک اره را مخلوط کرده و برسی در این مخلوط زده بر روی فرش بکشید. بگذارید خوب خشک شود بعد روی آن جارو برقی بکشید.

 

 

 

   + معصومه ; ۱۱:٠٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩
comment نظرات ()

کیوی

کیوی سرشار از ویتامینC می‌باشد. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A «E «کلسیم «آهن و اسید فولیک می‌باشد. یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی دارد.

کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می‌رود.

به این ترتیب استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا این آنزیم در عرض چند دقیقه در حالیکه بوی بسیار بدی تولید می‌کند شروع به حل کردن پروتئین شیر می‌نماید.

متأسفانه آنزیم­های کیوی در معده به وسیله اسید معده از بین می‌رود. اما اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد «مقداری خنثی می‌شود و آنزیم­های کیوی می‌توانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمان کافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیم‌ها به قطعات کوچکتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسان‌تر می‌کند.

کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می‌کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد «از غلظت خون می‌کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته‌ها جلوگیری می‌کند.

جالب است بدانید که ویتامین C در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده کودکانی که در هفته ۷تا۵ عدد از این میوه مصرف می‌کنند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که در هفته فقط ۱ عدد میل می‌کنند.

کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت می‌کند و از بروز سرطان جلوگیری می‌نماید.

کیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه «دو ماده اتساسی ضد سرطان در اختیار می‌گذارد.

سیگاری‌ها به ویتامین C بیشتری نیاز دارند و زیرا مواد سمی مخصوصاً رادیکال­های آزاد موجود در دود سیگار ویتامین‌ها را از بین می‌برد. بنابراین سیگاری‌ها باید حدود ۴۰درصد بیشتر ویتامین C مصرف کنند. این مقدار با خوردن ۲ عدد کیوی کسب می‌شود.

 

کیوی بمبی علیه استرس

استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می‌گذارد. هرکس می‌خواهد به این وضع دچار نشود باید در روز ۴ عدد کیوی بخورد. ۴ عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح «ظهر «بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی‌تواند ویتامین C را ذخیره کند.

۶ دلیل برای کیوی خوردن وجود دارد:

·         ۳ گرم فیبـر دارد که کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می‌کند و به کنترل انسولین کمک می‌نماید.

·         در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود «ویتامین C بیشتری دارد.

·         حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است (ویتامینAوE) که برای مبارزه با رادیکال­های آزاد مفید می‌باشد.

·         حاوی فیتوناتریفت‌هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیب­های مربوط به اکسیژن محافظت می‌کند.

·         حدود ۱۰درصد از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست (حدود ۳۰۰ میلی گرم).

·         حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماری­های قلبی «سرطان و غیره محافظت می‌کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن ضروری است.

 

مضرات:

کیوی دارای مقدار زیادی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صفرا می‌شود. به همین دلیل برای افراد مستعد سنگ کلیه و سنگ صفرا مضر است.

 

توجه کنید هنگام خرید این میوه آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و در صورتی که بر اثر فشار جزئی «نرمی زیر دستان خود احساس کردید از خرید آن صرفنظر کنید. این میوه را می‌توانید در دمای اتاق نگهداری کرده و به مدت چند روز ذخیره کنید.

هرگز این میوه را کنار سیب «گلابی و سیب زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه‌ها گازی متصاعد می‌شود که موجب رسیدن بیش از حد این میوه می‌شود. اما اگر نارس باشد می‌توان ان را در کنار میوه‌های ذکر شده قرار داد تا فرایند رسیدن تسریع شود. هرگز به اندازه میوه توجه نکنید و تصور نکنید میوه بزرگ‌تر ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد.

 

   + معصومه ; ۸:۳٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٦
comment نظرات ()

گیلاس

گیلاس

گیلاس میوهٔ کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‌‏ باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏‌های قرمز، سیاه و زرد یافت می‌‏شود.
گیلاس ‏‌ها را همیشه رسیده می‌‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی‌‏کنند و شما می‌‏توانید آن را تنها ۱ تا ۳ روز به خوبی نگهداری نمایید.

گیلاس‏‌ها را بهتر ا‏ست تازه‏ تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد.
اغلب از گیلاس، مربا و یا ژله درست می‌‏ کنند زیرا نمی‌‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می‌‏توان آن‌ها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته ‏های آن در آورده شود.
گیلاس ‏‌ها غذای متداولی در عصر حجر بوده‏‌اند و باستان‏‌شناسان بقایای هسته‏‌های گیلاس را در بسیاری از غار‌ها و صخره‏‌های مسکونی ما قبل تاریخ یافته ‏‏اند.


بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس‏‌ها منبع غنی آنتی ‏اکسیدان‏‌ها هستند.
گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازهٔ آن، می‌‏توان به خوبی از میوهٔ خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.

همهٔ ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می‌‏ بریم؛ این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است و اگر شما درمان‌های گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گوا‌تر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‌‏ شود و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏‌های هاضمه کار می‌‏ کند و سنگ‏‌ها را از بین می‌‏ برد و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می‌‏شود زیرا میوه‏‌ای است که نشاستهٔ کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان بار نیست (البته باز هم تاکید می‌شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).

خواص گیلاس

گیلاس از نظر طب قدیم ایران سرد است. و چنانچه بلافاصله بعد از غذا تناول نمایند ایجاد نفخ و اتساع معده می‌کند.
۱- خوردن گیلاس مجاری ادراری و لوله هاضمه راپاک و زهکش می‌نماید.
۲- گیلاس سنگ‌های موجود در بدن را بوسیله ترشی خود از بین می‌برد.
۳- قند موجود در گیلاس برای بیماران قندی مضر نیست
۴- گیلاس مواد نشاسته‌ای کم دارد لذا به مبتلایان مرض قند و ورم مفاصل می‌دهند.
۵- گیلاس اعصاب را تسکین می‌بخشد.
۶- گیلاس ملین است و خون را پاک می‌کند.
۷- گیلاس معده را تمیز و پاکیزه می‌کند.
۸- گیلاس برای سوء هاضمه‌های لجوج بسیار مفید است.
۹- قند گیلاس همانند قند سیب، گلابی و الو، از نوع سوربیتول است که ذر بدن انسان ۷۰درصد ان سوخته و بدون اینکه به گلوکز تبدیل شود، ایجاد کالری و حرارت می‌کند. از اینرو برای بیماران دیابتی زیان اور نیست
۱۰-. جوشاندهٔ دم گیلاس به مقدار ۳۰گرم که به مدت ۱۲ساعت در اب سرد خیس شده باشد، در بیماری‌های کلیه و مثانه مهم‌ترین دارو محسوب می‌شود. پس از خیس شدن دم گیلاس باید یک لیتر اب به ان افزود و جوشانید و جوشانده را هر صبح و ظهر و شب یک لیوان نوشید- با ید دانست وقتی کاکل ذرت به ان اضافه می‌کنند اثر دم گیلاس را تکمیل می‌نماید-.
۱۱- مغز هسته گیلاس برای تسکین درد معده و روده به ویژه نزد اطفال در طب قدیم به کار رفته است ولی امروزه معلوم شده است که مغز هسته گیلاس و البالو دارای گلوکز یدی می‌باشد که اسید سیانیدریک تولید می‌کند که خاصیت سمی دارد و لذا بهتر است از استعمال ان خوداری نمایید.
۱۲- گیلاس سرشار از املاح معدنی است و علاوه بر مقدار قابل توجه اهن، دارای: کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم و گوگرد مس منگنز و روی است و املاح معدنی بدن را تامین می‌کند.
۱۳- گیلاس برای اشخاصی که مبتلا به درد صفراوی شده‌اند مفید است.
۱۴- گیلاس به علت دارا بودن ویتامینهای: ث، ب ۲ و پ پ، ومقدار زیادی ویتامین آ برای چشم فوق العاده مفید است.
۱۵- گیلاس از میوه‌هایی است که سموم بدن دفع می‌کند و خون را تصفیه می‌کند.
۱۶- خوردن گیلاس برای اشخاصی که: تصلب شرائین، ناراحتی کبد، یبوست، جمع شدن گاز در روده‌ها و تخمیر غذا دارند موثر و مفید است.
۱۷- گیلاس در رشد بچه‌هایی که دیر رشد می‌کنند موثر است.
۱۸- بهترین تعدیل کننده خون، گیلاس است و پ هاش خون را تعدیل می‌نماید.
۱۹- خوردن ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم گیلاس در ابتدای غذا برای لاغری و تناسب اندام افراد چاق مفید و موثر است.
۲۰- برای درمان لک و پیس صورت می‌توان گیلاس رسیده را له نمود و روی پوست صورت قرار داد.
۲۱- ۳۰گرم دم گیلاس تازه یا خشک را در مقداری اب به مدت ۵دقیقه بجوشانید، سپس این جوشانده را تا داغ است روی ۲۵۰گرم گیلاس و یا برش‌های سیب درختی بریزید تا ۲۰دقیقه دم بکشد، سپس از صافی بگذرانید و در طول روز ان را کم کم بنوشید تا به راحتی برونشیت شما را معالجه کند.
۲۲- جوشاندهٔ دم گیلاس به ترتیبی که در بالا گفته شد تب را از بین می‌برد.
۲۳- جوشاندهٔ برگ‌های تازه یا خشک کرده درخت گیلاس، یبوست و خشکی مزاج را درمان می‌کند، به این منظور باید ۲۰ تا ۳۰گرم برگ تازه یا خشک کرده درخت گیلاس را در یک لیتر شیر بجوشانید و ۲۰ دقیقه دم کنید، و پس از صاف کردن و شیره گرفتن ان با فشار ان را با شکر شیرین کرده و هر روز ۲تا ۳فنجان از ان را بنوشید.
۲۴- جوشانده دم گیلاس بهترین دارو برای درمان کلیه و سنگ کلیه، ورم مجاری ادرار و مثانه است، به این منظور باید ۳۰گرم دم گیلاس تازه یا خشک کرده را در یک لیتر اب به مدت ۵دقیقه بجوشانید، سپس ۲۵۰گرم میوه گیلاس یا قطعات سیب درختی در ان بریزید و ان را دم کنید، بعد ان را صاف نموده و فشار دهید تا شیره ان گرفته شود و در طی روز چند فنجان از ان را بنوشید.

   + معصومه ; ۸:۱٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٦
comment نظرات ()

رویتان کم نشود!

آشنایی با بهترین تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن



وقتی صحبت از قد و افزایش آن می‌شود، همه به یاد قرص‌های روی یا Zinc می‌افتند به این امید که چند سانتی به قدشان اضافه شود، اما به واقع این ماده معدنی وظیفه‌ای به غیر از افزایش قد نیز در بدن دارد؟ آیا می‌دانید که در چه شرایطی کمبود روی به وجود می‌آید و منابع غذایی حاوی روی کدام یک از خوراکی‌ها هستند؟ این‌ها سوالاتی است که در این پوس‌تر به آن‌ها جواب داده خواهد شد...
• شرح وظایف روی
۱ در ساختمان هورمون‌هایی مانند هورمون رشد، تیرویید، انسولین و هورمون‌های جنسی دخالت دارد.
۲ به تمایز سلولی و فرآیند رشد کمک می‌کند.
۳ در عملکرد سیستم دفاعی بدن دخالات دارد.
۴ از سلول‌ها در برابر سم‌های آلی، فلزات سنگین و حتی سموم داخلی تولیدشده به وسیله باکتری‌های بیماری‌زا محافظت می‌کند.
۵ خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.
• عوامل کاهنده روی
۱ دوران کودکی، نوجوانی، بارداری و شیردهی
۲ رژیم‌های غذایی گیاهخواری مطلق و حتی نیمه گیاهخواری
۳ رژیم‌های لاغری طولانی‌مدت
۴ بیماری‌های التهابی روده و اسهال و نیز نارسایی پانکراس
۵ مصرف مقادیر زیاد مکمل کلسیم
۶ مصرف الکل
۷ ابتلا به بیماری‌های کبدی، کلیوی، عفونت، بیماری‌های التهابی مزمن مثل آرتریت روماتویید و دیابت
• نشانه‌های کمبود روی
۱ التهاب پوست، آکنه، ترمیم کند زخم‌ها و ریزش مو
۲ کاهش حس بویایی و چشایی
۳ کاهش سرعت رشد، کوتاه قدی و تاخیر در بلوغ
۴ افسردگی، عدم تمرکز، تحریک‌پذیری و دشواری در یادگیری
۵ کاهش قدرت باروری در هر دو جنس
۶ ابتلای مکرر به عفونت‌های مختلف
• منابع غذایی
۱. جگرگوساله
۲. منابع دریایی
۳. عدس
۴. نخودفرنگی
۵. نان گندم کامل


یادتان باشد که مکمل روی باید بین دو وعده غذایی مصرف شود و در صورتی که عوارض گوارشی شما را اذیت کرد، بهتر است که آن را همراه غذا میل کنید تا به این ترتیب عوارض کاهش پیدا کنند.
فراموش نکنید که مصرف مکمل‌های روی با دوز کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در روز غیرسمی‌ است اما مقادیر بیش از ۱۵۰ میلی‌گرم می‌تواند موجب تهوع و استفراغ شود و جذب مس را مختل کند و در مقادیر بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز عملکرد سیستم دفاعی را مختل می‌کند و حتی کلسترول خوب یا‌‌ همان HDL را کاهش می‌دهد.
جالب است بدانید که کمبود ویتامین E و B۶ بدن را به سمت کمبود این ماده معدنی نیز خواهد کشاند.
اگر منابع غذایی موادمعدنی مانند کلسیم، مس، اسیدفولیک و آهن را زیاد مصرف کنید، امکان کاهش جذب روی وجود دارد.


هفته نامه سلامت

   + معصومه ; ٧:٥٧ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٦
comment نظرات ()

چقدر شیر بنوشیم؟

یکی از سوال‌هایی که ممکن است برای خیلی از خوانندگان پیش بیاید‌ این است که حداکثر مصرف شیر در روز چند لیوان است؟ آیا کسی اجازه دارد که هر روز به جای آب هم شیر بنوشد یا نه؟
دیده‌ایم افرادی را که به دلیل حرفه‌ای (ورزشکاران یا دست اندرکاران رشته تربیت بدنی) دارند بیش از هر ماده غذایی به شیر بها می‌دهند، گاهی گوشت نمی‌خورند اما بطری بطری شیر را خالی می‌کنند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر یک لیوان شیر، حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم، کلسیم دارد و نیاز افراد به کلسیم از ۱ سالگی به بعد حداکثر ۵/۲ گرم است که این میزان برابر با مصرف ۶ تا ۱۰ واحد شیر و لبنیات در روز است.
حالا اگر کسی روزی ۱ لیتر (۴ لیوان) شیر همراه مقداری ماست، دوغ، پنیر و کشک بخورد، مشکلاتی برایش به وجود می‌آید. ضمن اینکه در جامعه ما کمتر کسی پیدا می‌شود که بیشتر از ۱۰ واحد لبنیات در طول روز مصرف کند! اما نکته مهم در مورد مصرف شیر و لبنیات و دریافت کلسیم این است که در بدن ما همیشه باید تعادلی بین دریافت کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم برقرار باشد. به عبارت ساده‌تر اگر افراد در طول روز به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نکنند و پتاسیم و منیزیم لازم را به بدنشان نرسانند و از طرف دیگر، مدام شیر و لبنیات بخورند و دریافت کلسیمشان بالا برود، خطر به هم خوردن نسبت در مایع فضای بین سلولیشان به وجود می‌آید و در نتیجه دچار گرفتگی عضلانی می‌شوند.
این مشکل به خصوص بیشتر برای ورزشکاران پیش می‌آید و آن‌ها نمی‌دانند که باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند و تعادلی بین دریافت کلسیم، پتاسیم و منیزیمشان با مصرف میوه، سبزی و لبنیات کافی به وجود بیاورند. حالا اگر این اتفاق برعکس بیفتد و دریافت منیزیم و پتاسیم روزانه یک فرد از طریق خوردن میوه‌ها و سبزیجات فراوان بالا برود و او در طول روز به اندازه کافی هم شیر یا سایر لبنیات را مصرف نکند تا کلسیم کافی به بدنش برساند، مشکل دیگری پیش می‌آید.
در این صورت، ممکن است که فرد دچار تشنج بشود و نداند که این تشنج از کجا آمده است! با تمام این تفاسیر، با توجه به سرانه مصرف بسیار پایین شیر و لبنیات در کشورمان، به نظر نمی‌رسد که مشکلات اضافه دریافت کلسیم از طریق مصرف این گروه غذایی در بین مردم‌ما وجود داشته باشد و چون شیر مانند نان، قوت لایموت مردم محسوب نمی‌شود، قطعا با برداشتن یارانه آن، نتایج فاجعه‌باری در کشورمان در اثر کمبود مصرف شیر و لبنیات رخ خواهد داد.
بنابراین امیدواریم مسوولین به این مهم توجه ویژه داشته تا گروه‌های آسیب‌پذیری نظیر کودکان، نوجوانان و خانم‌های باردار و شیرده کمترین اثر منفی را به خاطر کم ‌مصرف کردن شیر ببینند.

 

هفته نامه سلامت

   + معصومه ; ٧:٤٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٦
comment نظرات ()

نمایی از تنبلی آشپزی ایرانی

گردشگران خارجی، «کباب» را تنها غذای ایرانی می‌دانند


محدود شدن وعده‌های غذایی مسافران خارجی به انواع کباب موجود در منوی رستوران‌ها‌ باعث دلزدگی گردشگران شده و از سوی دیگر باعث می‌شود که فرصتی برای آشنایی با واقعیت آشپزخانه ایرانی پیش نیاید. این در حالی است که تنوع غذایی از مشخصات اصلی آشپزی ایرانی بوده و با ذائقه گردشگران نیز مطابقت دارد.
کباب، یکی از غذاهای ایرانی است
 


خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری ـ گردشگری که به ایران سفر می‌کند مطئناً در وهله اول بازدید از برخی سایت‌های تاریخی و طبیعی کشور را هدف قرار داده اما نحوه پذیرایی و سایر خدمات ارائه شده در زمان سفر از مواردی هستند که بر جذابیت و یا عدم جذابیت آن تأثیر گذاشته و تصویر این سرزمین را در ذهن گردشگر خارجی شفاف یا مات می‌سازد.
 
غذا و نحوه ارائه آن به گردشگر از آنجا اهمیت بسیاری می‌یابد که خود جزوی از جاذبه سفر محسوب می‌شود و هر گردشگری پیش از سفر به سرزمینی ناشناخته در این زمینه کسب اطلاعات می‌کند بنابراین آماده دیدن و چشیدن غذاهای متنوع ایرانی می‌شود اما در عمل با غذاهای مشابهی در خیلی از رستوران‌ها مواجه می‌شود. اینجاست که نقش رستوران‌ها به عنوان یکی از حلقه‌های مرتبط با گردشگری و همچنین آخرین حلقه یعنی راهنمای گردشگری که ارتباط مستقیم با سایر حلقه‌ها دارد، نمود می‌یابد.
 
غلامرضا شهدادیان راهنمای گردشگری می‌گوید: «مشکل ما از‌‌ همان اول با پسوند کباب آغاز می‌شود. چراکه جدای انواع کباب، بقیه مواد غذایی مانند ماهی را هم کباب می‌کنند و این برای مسافر نمایی از تنبلی آشپزی ایرانی است که نمی‌خواهند تنوع ایجاد کنند. این در حالی است که در کشورهای دیگر با ماهی انواع و اقسام و سوپ و غذا را درست می‌کنند ولی ما فقط کباب آن را به مسافر می‌دهیم. درست است که در برخی مناطق غذایی مثل قلیه ماهی داریم ولی چیزی نیست که در رستوران ارائه شود.»
 
وی دلیل این امر را جایگاه رستوران در میان ایرانیان می‌داند: «ایرانی برای لذت بردن به رستوران نمی‌رود و بیشتر به طرف غذاهایی مثل جوجه‌کباب یا انواع دیگر کباب می‌رود که تهیه آن در خانه مشکل است و غذایی مانند خورش سبزی را که خود به راحتی در خانه درست می‌کند، ‌انتخاب نمی‌کند. به تبع رستوران‌ها هم انواع کباب را که مشتری دارد و بماند هم خراب نمی‌شود در منو می‌گذارند. و این در تور مشکل‌زا می‌شود، ‌ حساب کنید در یک تور ۱۵ روزه، ‌ هر روز با ۵، ۶ ردیف انواع کباب در منو مواجه می‌شوید. در جایی مانند دزفول که گنجشک می‌خورند، ‌ گنجشک‌کباب است و مسافر خنده‌اش می‌گیرد.»
 
شهدادیان می‌گوید: «اگر عده زیاد باشد مثلاً‌ حدود ۲۰ نفر اگر به رستوران قورمه سبزی سفارش بدهیم، ‌ می‌پذیرد ولی کمتر از این برایش به صرفه نیست و برخی از مسافران هم ممکن است به این غذا اعتماد نکنند. شده که برای همین عده دیزی سفارش داده شده و همه دوست داشتند.» وی در مورد رستوران سنتی نیز معتقد است وضع به همین منوال است و کباب‌ها در منو ردیف هستند.
 
این راهنمای گردشگری معتقد است: «تن‌ها زمانی می‌توانیم فکری به حال این معضل کنیم که حجم بالای توریست داشته باشیم و برای رستوران طبخ سایر غذا‌ها به صرفه باشد».
 


آشپزخانه ایرانی یک جاذبه‌ گردشگری است


سامان شمعدانی یکی دیگر از راهنمایان گردشگری می‌گوید: «ایران از نظر تنوع غذایی مشکلی ندارد. توریست‌های مختلف ذائقه‌های متفاوتی دارند، اروپایی‌ها هم ذائقه خاصی دارند و برخی از میان آن‌ها گیاه‌خوار هستند که طی سفر دچار مشکل می‌شویم. من مسافر گیاه‌خوار داشته‌ام، ‌ روزهای اول و دوم مشکلی نداشته ولی روزهای بعدی دیگر غذا تکراری می‌شود، ‌ کاری که کرده‌ام به آشپز گفتم سبزیجاتی مثل کلم، ‌ هویج، ‌ سیب‌زمینی را با هم ترکیب کند و‌ سالادهای مختلف و میوه را به غذایشان اضافه کرده‌ام.»
 
وی همچنین پیک‌نیک را مناسب می‌داند: «در مسیرهایی که رستوران مناسبی نیست، ‌ پیک‌نیک گذاشته‌ و با میوه، ‌ خرما و پنیر پذیرایی کردم و گاهی هندوانه که خیلی خوششان آمده است.» این راهنمای گردشگری می‌گوید: «در شهرهای سنتی مثل یزد و اصفهان می‌توان غذاهایی مثل انواع خورش فسنجان، کرفس، ‌ سبزی و آلو را سفارش داد و معمولاً خیلی دوست دارند و دستور پخت را می‌پرسند.» سامان شمعدانی در پاسخ به این سئوال که چقدر امکان سفارش هست، ‌می‌گوید: «در شهرهایی غیر از تهران ممکن است، ‌ در کرمانشاه ‌خورش خلال و در قزوین قیمه نسا سفارش داده‌ام اما در تهران دستمان باز نیست چون شهر مدرنی است و به لحاظ حسی که باید به مسافر القاء کرد و همچنین موقعیت و زمان، ‌ محدودیت داریم.»


 
ه‌مان طور که پیش از این گفته شد آشپزی و غذا بخش مهمی از سفر را تشکیل می‌دهد، این راهنمای گردشگری نیز معتقد است: «قسمتی از تور متعلق به جاذبه‌های غذایی و آشپزخانه ایرانی است و من این را همیشه به مسافران می‌گویم که این شانس را دارند تا از نزدیک آشپزخانه ایرانی را ببینند. ادویه‌ها و چاشنی‌ها را می‌توانند بچشند، می‌بینند که زعفران چگونه در غذا استفاده می‌شود. دیزی یکی دیگر از جاذبه‌های آشپزخانه ایرانی است، ‌ نحوه پخت و خوردن آن برای مسافران خیلی جالب است.»
این راهنمای گردشگری معتقد است انواع نان ایرانی اعم از سنگک و بربری هم از دیدنی‌های جذاب برای مسافران خارجی است.

 

   + معصومه ; ۱:٥٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

آیا می دانید ؟

آیا می‌دانید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانس های علمی به عنوان سم کبد معرفی می‌شود

 آیا می‌دانید ساندیس‌ها، نوشابه‌ها، بیسکویت‌ها، کیک‌ها و... با قندهای مصنوعی چون ساخارین که ۱۰۰۰ برابر شیرین‌تر از قند معمولی است ساخته می‌ شود که دشمن کبد و کلیه می‌باشد

 آیا می‌دانید رنگهای افزودنی در نوشابه‌ها، ساندیس‌ها، کیک‌ها، آدامس‌ها و... همه سرطان زا هستند


 آیا می‌دانید قیمت روغن‌ها مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود ۱۲ الی ۱۵ هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار ۹۰۰ الی ۸۰۰ تومان است که از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزان‌تر است.


 آیا می‌دانید بیشتر محتوای روغن‌های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و... می‌شود که کشنده است.


 آیا می‌دانید در اکثر کارخانه‌های آبلیموهای صنعتی حتی یک عدد لیمو هم وارد نمی‌شود و آب لیمو صنعتی از ((آب کاه)) بعلاوه برخی اسانس‌ها و جوهر نمک تولید می‌شود که همین امر موجب ته نشین نشدن محتوای آب لیمو می‌باشد.
 آیا می‌دانید کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه‌ای نفت و در برخی کشور‌ها فضولات انسانی تولید می‌شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری‌های ایسکمیک قلبی می‌شود و شعار ((کره مارگارین (گیاهی) دوست قلب شما)) فریب افکارعمومیست.


 آیا می‌دانید مواد قندی موجود در نوشابه‌ها موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود  (دندان شکسته داخل نوشابه پس از ۷ ساعت حل می‌شود).


 آیا می‌دانید سس مایونز از همه غذا‌ها مضر‌تر برای صدمه به پوست و جوش صورت است.


آیا می‌دانید پنیر پفک اغلب پنیر تلخ (پنیر فاسد) و گندیده تاریخ مصرف گذشته می‌باشد چسبندگی پفک براساس تحقیقات تا ۷ بار مسواک هم تمیز نمی‌ شود و موجب بی‌اشتهایی می‌شود و آمار مصرف پفک در ایران روزانه هر نفر ۲ عدد می‌باشد

 

… اما چه کنیم؟


 بهترین غذا آبگوشت با گوشت گوسفند است

 بهترین روغن، روغن حیوانی است. روغن کنجد و زیتون هم بهترین روغن گیاهیست.

 
بهترین نان نانهای سبوس دار است مثل نان سنگک

بهترین نوشابه سکنجبین است که ترکیب مقداری عسل سرکه و... می‌باشد

بیش از صد نوع چای هم اکنون در کشور ما موجود است که متناسب با مزاج‌ها مصرف انواع آن‌ها توصیه می‌شود مثل (چای کوهی، گل گاو زبان، سنبل الطیب، گزنه، زنجبیل، گل نسترن، پونه، بابونه، دارچین، آویشن، استخودوس،...) همراه کمی نبات بجای قند وشکر استفاده از خرما، ارده شیره انواع میوه‌ها کشمش، توت خشک، عسل بسیار بجاست.


بهترین ظرف که هم کمبودهای خون بدن را جبران کرده و هم موجب میکروب زدائی از غذا می‌شود ظرف سنگی و مسی می‌باشد


بهترین تنقلات آجیل‌های طبیعی هستند که به جهت طبع گرمشان بسیار مفید می‌باشند (مصرف آجیل‌ها جزء فرهنگ عمومی بوده است)

 غذاهای خورشی سنتی، غذاهای سرخ نشده، سبزی خوردن بویژه نعنا بجای سالادهای امروزی،

لبنیات پرچرب و دست نخورده (شیر و لبنیات باید جوشانده شود)

حبوبات بخصوص نخود ( اگر خیس شده و آب آن بدور ریخته شود موجب نفخ نمی‌شود)

سس دست ساز طبیعی (مخلوط تخم مرغ وسرکه) بطور تازه قابل استفاده است.

کلیه غذاهای طبیعی بطور تازه استفاده شود از خوردن میوه در غیر فصل آن خودداری شود.
ضمناً عمده میوه در محل جغرافیای رویش طبیعی آن مفید‌تر است. پوست میوه ها  بعنوان ماسک جهت نرمی و زیبایی پوست بسیار مفید است میوه‌ها و سبزی جات هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند مفیدترند و فقط سنگ نمک و پودر آن، نمک سالم و قابل استفاده هستند استفاده از چوب مسواک (بنام چوب اراک) بعد از خلال دندان بهترین مسواک و ضدعفونی کننده طبیعی و مالش دهنده لثه‌ها خواهند بود

   + معصومه ; ۱:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

نفخ


برخلاف نامی که برای این مشکل عنوان می‌شود، نفخ معده در روده کوچک اتفاق می‌افتد. نفخ حالت تورم غیرطبیعی یا افزایش قطر ناحیه شکمی است.
نشانه شایع آن احساس پری و سفتی شکم است که می‌تواند منجر به درد شود.
 


علل ایجاد نفخ متعددند و عبارتند از:
- تجمع مایعات و گاز روده
- هضم نامنظم
- پرخوری
- حساسیت غذایی
- سندرم روده تحریک‌پذیر
- عدم تحمل مواد غذایی مانند عدم تحمل لاکتوز (قند شیر) و فروکتوز (قند میوه‌ها)
- طبع هوا (آئروفاژی)
- انسداد یا عفونت دستگاه گوارش
- خالی شدن سریع معده
- هضم مواد غذایی تولید کننده گاز
- یبوست
- استرس یا اضطراب
- آلودگی به انگل‌های روده‌ای مانند کرم آسکاریس

 

درمان
اقدام اولیه اطمینان از جویدن دقیق و مناسب غذا و اجتناب از غذاهای چرب است. غذاهای چرب با تاخیر در خالی شدن معده از مواد غذایی باعث ایجاد نفخ می‌شوند.
همچنین حذف غذاهایی که بدن تحمل آن‌ها را ندارد مانند شیر به بهبود نفخ کمک می‌کند البته این کار را تحت نظر متخصص انجام دهید تا به خوبی مشخص شود حساسیت نسبت به چه موادی وجود دارد.
 
جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا شده و بنابراین باید از آن پرهیز کرد. نوشیدنی‌های گازدار نیز باید از برنامه غذایی حذف شوند.
از غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که حاوی سوربیتول و فروکتوز افزودنی هستند نیز باید اجتناب نمود.
مکمل‌های فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر نشانه‌های نفخ را تشدید می‌کنند.
گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط می‌شود و لذا ابتدا باید این مشکل را برطرف کرد.
به منظور تخفیف علائم نفخ معده راهکارهایی توصیه شده است. از جمله اینکه:
- میزان مصرف غذاهای سرشار از فیبر مانند سبزی و میوه تازه، غلات و نان سبوس دار، پاستای گندم سبوس‌دار و حبوبات را به تدریج افزایش دهید.


- روزانه آب کافی (تا هشت لیوان) بنوشید. کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده به افزایش نفخ کمک می‌کند به ویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود.
- از نوشیدنی‌های گازدار بپرهیزید و از انواع کم یا بدون کالری، کافئین و سدیم مانند چای علفی استفاده کنید. گاز Co۲ موجود در حباب‌های نوشابه باعث نفخ می‌شود و گاز، تخلیه معده را کند می‌کند.
- غذاهای تازه و طبیعی بخورید و از انواع غذاهای سرد و بسته‌بندی شده اجتناب کنید. یک علت توصیه عدم مصرف این غذا‌ها کاهش دریافت نمک است.
- مرتب ورزش کنید. زیرا باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شود که به فعالیت روده کمک می‌کنند.
- اگر شیر یا محصولات لبنی باعث نفخ می‌شوند، باید انواع بدون لاکتوز را مصرف کرد.
- زیاد قهوه، چای و شکلات مصرف نکنید زیرا باعث تحریک هاضمه و نفخ می‌شوند.
- هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث اسپاسم و در نتیجه نفخ شود.
- غذاهایی را که باعث ایجاد نفخ می‌شود را مشخص کنید و به تدریج مصرف آن‌ها را کاهش دهید. این مواد شامل کلم، کاهو، بروکلی، پیاز و سیر می‌شود.
- نوشیدنی‌های تهیه شده از بابونه، نعناع و رازیانه برای دستگاه هاضمه مفیدند و به کاهش نفخ کمک می‌کنند.
- نفخ ممکن است نشانه بیماری‌های گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر باشد. بنابراین عمل به توصیه‌های ارائه شده جهت بهبود آن و در صورت ادامه ظهور علائم، تشخیص کلنیکی و درمان مناسب ضروری است.

   + معصومه ; ۱:٠٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

ماکارونی


آیا می‌دانید ماکارونی دارای چه فوایدی می‌باشد و به چه علت خوردن این غذا توصیه می‌شود؟

یک متخصص تغذیه گفت: ماکارونی‌ها معمولاً سرشار از ویتامین‌های گروه B هستند و به علت داشتن آهن و روی برای افراد کم خون مفید هستند.
این متخصص تغذیه افزود: ماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی می‌تواند برای کسانی که کم‌خون هستند، مفید باشد.
مرتضی صفوی افزود: ارزش تغذیه‌ای ماکارونی وابسته به آردی است که در تهیه آن استفاده می‌شود. در ماکارونی املاحی مانند روی، کلسیم و فسفر وجود دارد.
وی گفت: برای تهیه ماکارونی باید از آرد با کیفیت بالا استفاده کرد. ماکارونی حاوی ویتامین‌های گروه B است که موجب آرامش بدن می‌شود و بر روح و روان افراد اثر مثبتی دارد.
این متخصص تغذیه افزود: ماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی می‌تواند برای کسانی که کم‌خون هستند، مفید باشد.
 


صفوی گفت: ماکارونی هیچ‌گاه به تنهایی مصرف نمی‌شود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند، مانند پنیر، گوشت و ماهی مصرف می‌شود.
وی افزود: ارزش بیولوژیکی ماکارونی نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه‌های ضروری افزایش پیدا می‌کند.

   + معصومه ; ۱٢:٥٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

وقتی می گن اب مایع حیاته یعنی....

مطلب جالبی در یکی از سایت‌ها مربوط به سلامتی در مورد تاثیرات شگفت انگیز آب بر سلامتی بخش‌ها مختلف بدن خوندم:

 

۱. سلامت پوست: رطوبت پوست مانع پیری می‌شود و پوست سالم‌تر می‌ماند.

۲. سردرد: ۷۵ درصد مغز انسان از آب تشکیل شده و کمبود آب بدن، باعث سردرد می‌شود.

۳. کمر درد: این ناراحتی بر اثر کمبود مایعات در بدن بوجود می‌آید. دیسک‌های موجود در قسمت کمر هر انسان پر از مایعات است و مانند کمک فنر عمل می‌کند، فعالیت بدنی منظم و میزان کافی مایعات، دیسک‌ها را آب رسانی کرده و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا قسمت فوقانی بدن را حمایت کنند. معمولا مایع درون دیسک در تحمل ۷۵ درصد وزن بدن نقش دارد در حالی که خود اسکلت دیسک تنها در تحمل ۲۵ درصد وزن بدن نقش دارد. افت مایعات، اسکلت را مجبور می‌کند وزن بیشتری را تحمل کند و در نتیجه درد و ناراحتی به وجود می‌آید.

۴. کاهش عفونت: سیستم لنفاوی موجود در بدن وظیفه دفع ضایعات را دارد. این سیستم قبل از ورود سموم به جریان خون، آن‌ها را می‌شکند. آب ناکافی در سیستم لنفاوی در بدن اختلال ایجاد می‌کند و در نتیجه مقاومت بدن را در مقابل عفونت‌های خطرناک کاهش می‌دهد.

۵. تمرکز: آب می‌تواند سموم موجود در بعضی از فرآورده‌های غذایی مانند افزودنی‌ها و مواد نگه دارنده را از کبد دفع کند و باعث فعال‌تر شدن فرد و افزایش تمرکز می‌شود.

۶. آرتروز: آب در نرم کردن مفاصل بین استخوان‌ها نقش اساسی دارد. کمبود آب، سایش بین سطح غضروف‌ها را افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث درد و ورم مفاصل می‌شود.

۷. بوی دهان: بوی نامطبوع دهان نشانه بارز کمبود آب بدن است. آب دهان در از بین بردن باکتری‌های موجود در دهان و آب رسانی به زبان نقش موثری دارد.

۸. گرفتگی عضلات: اکسیژن از طریق خون به عضلات منتقل می‌شود. در صورت نرسیدن اکسیژن به خون، عضلات اسیدلاکتیک ترشح می‌کنند که گرفتگی عضلانی به وجود می‌آورد. آب کافی یعنی تامین اکسیژن خون.

۹. آسم: مشکل قوه هاضمه و حالت تهوع صبحگاهی را با مصرف آب کافی پیش گیری و یا درمان کنید.

۱۰. فشار خون بالا: تقریبا ۸۵ درصد حجم خون از آب تشکیل شده است. بنابراین حجم خون با مصرف آب ارتباط تنگاتنگی دارد. به محض افت حجم خون، مویرگ‌های کمتر فعال بسته می‌شود تا قسمت‌های فعال‌تر به خون کافی دسترسی داشته باشند. با بسته شدن رگ‌ها، به عضلات فشار وارد می‌آید و مصرف آب می‌تواند فشار وارد بر عضلات را تسکین دهد. مصرف منظم آب به مغز کمک می‌کند تا دمای بدن را کنترل کند. برای حفظ رطوبت چشم‌ها، بینی و دهان، بدن به آب نیاز دارد. آب علاوه بر نرمی مفاصل، از اعضای بدن محافظت می‌کند.

شصت درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است که هر روز مقداری از آن از طریق عرق کردن، ادرار و نفس کشیدن از دست می‌رود. اگر چه مصرف روزی ۸ لیوان آب توصیه شده است اما در واقع مقدار آب مورد نیاز بدن به عوامل مختلف از جمله جنسیت، سن، فعالیت بدنی، آب و هوا، ابتلا به بیماری و... ارتباط دارد و یک فرد سالم و فعال با یک رژیم غذایی سالم می‌تواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند.

توصیه‌های لازم درباره نوشیدن آب:

- قبل از احساس تشنگی، آب بخورید.
- به هنگام فعالیت بدنی آب را قبل از فعالیت، در حین آن و پس از ورزش کردن بخورید.
- آب را به نوشیدنی‌های دیگر ترجیح دهید.
- در صورت در دسترس نداشتن آب آشامیدنی، آب بدن را از طریق میوه‌هایی مانند گوجه فرنگی، هندوانه، طالبی، کرفس و خیار تامین کنید.

زمانبندی صحیح برای آب خوردن:

خوب است بدانید که زمان دقیق مصرف آب اهمیت زیادی دارد و با زمانبندی صحیح آشامیدن آب، می‌توانید حداکثر تاثیر آن را روی بدن خود بالا ببرید.
- مصرف دو لیوان آب، بعد از بیداری و در حالت ناشتا، ارگان‌های داخلی بدن را فعال می‌کند.
- مصرف یک لیوان آب، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی، به هضم غذا کمک می‌کند.
- مصرف یک لیوان آب، قبل از حمام به کاهش فشار خون کمک می‌کند.
- مصرف یک لیوان آب، قبل از خواب به جلوگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی کمک می‌کند.


راه‌های لاغر شدن با آب:

- مقدار آبی را که در حال حاضر می‌نوشید، تعیین کنید. اگر به مقدار کافی آب نمی‌نوشید (حداقل ۸ لیوان در روز)، سعی کنید مقدار آن را افزایش دهید.
- قبل از تشنه شدن، آب بنوشید. به نشانه‌های کم آبی در بدن خود توجه کنید. بدن بسیاری از افراد در طی روز دچار کم آبی است، ولی خودشان نمی‌دانند.
- نوشیدن آب زیاد، میزان (متابولیسم) بدن شما را افزایش می‌دهد. تاثیر نوشیدن آب در افزایش متابولیسم بدن همانند تاثیر ورزش در این امر است.
- آب سرد بنوشید، زیرا باعث کاهش وزن بیشتری می‌شود. نوشیدن آب سرد، کالری بیشتری از بدن می‌سوزاند و باعث می‌شود بدن، سریع‌تر آب را جذب کند.
ورزش کنید، روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید و پُرخوری نکنید، آن وقت خواهید دید که بدون ایجاد هیچ مشکلی، وزنتان کم می‌شود.
- نیم ساعت قبل از خوردن غذا، آب بنوشید. این کار باعث می‌شود احساس سیری کنید و کمتر غذا بخورید.
- هنگامی که صبح از خواب بلند شدید، یک لیوان آب بنوشید. این کار هم به لاغر شدن شما کمک می‌کند و هم باعث شادابی پوست و کار بهتر دستگاه گوارشی (جلوگیری از یبوست) می‌شود.
- هنگامی که بیشتر آب می‌نوشید، بیشتر هم ادرار خواهید کرد که این کار باعث می‌شود آب‌هایی که از قبل در بدنتان جمع شده‌اند، دفع شوند.
- برای اینکه دستگاه گوارشتان بهتر کار کند آب بنوشید.

   + معصومه ; ۱٢:٤٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

تمیز کردن کلیه

سال‌ها یکی پس از دیگری می‌گذرند و کلیه‌های ما خون ما را با دفع نمک، سم و هر گونه شیء ناخواسته که وارد بدن ما می‌شود فیلترمیکنند. با گذشت زمان، نمک تجمع می‌یابد و این نیاز به تمیز کردن توسط عملیات نظافتی دارد. چگونه می‌خواهیم بر این مشکل غلبه کنیم؟


بسیار آسان است، اول یک دسته جعفری را برداشته و تمیز بشویید

سپس آن را در تکه‌های کوچک بریده و آن را در یک قابلمه بریزید و با آب تمیز به مدت ده دقیقه بجوشانید و بگذارید سرد شود و سپس فیلترش کنید و آن را در یک بطری تمیز ریخته و در داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. با نوشیدن یک لیوان روزمره شما متوجه خواهید شد که تمام نمک و دیگر سموم انباشته شده در کلیه شما خارج می‌شود.
جعفری به عنوان بهترین تمیز کننده کلیه شناخته شده و طبیعی است!

   + معصومه ; ۱٢:۳٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()

کشمش

انگور خشک شده که همه به نام کشمش می‌شناسند، قرن‌ها پیش به وجود آمده است... کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود.

۱- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبار‌ها در تمام سال یافت می‌شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می‌باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم‌های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می‌باشد.
 
۲- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می‌باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند.
 
۳- کشمش برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است..

۴- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می‌باشد.
 
۵- کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک می‌باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی‌شود، حتی می‌توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می‌کند... کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می‌باشد.
 
۶- کشمش منبع خوب ویتامین‌ها و عناصر مغذی بدن می‌باشد. عناصر و ویتامین‌هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
 
۷- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می‌باشد... ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱میلی گرم آهن دارد، در حالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد.
 
۸- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می‌باشد.
 
۹- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول‌ها، بیماری‌ها و همچنین کنترل قند خون را می‌شود.
 
۱۰- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
۱۱- آنتی اکسیدان از پیری و بیماری‌های حاصله از آن می‌کاهد.
 
۱۲- کشمش از سرطان جلوگیری می‌کند.
 
۱۳- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می‌کند و باعث کاهش بیماری قلبی می‌گردد.
 
۱۴- اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد (LDL) کاهش می‌یابد.
 
۱۵- کشمش موجب کاهش استرس می‌گردد.
 
۱۶- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ‌های بدن می‌شود.
 
۱۷- کشمش برای درمان بی‌نظمی معده و یبوست مصرف می‌شود. برای جلوگیری از این ناخوشی‌ها می‌توانید، ۶-۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید...
 
۱۸- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می‌کنند، بهتر از بقیه سلول‌های بدن را از آسیب حفظ می‌کنند.
 
۱۹- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می‌باشد.
 
۲۰- کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است..
 
۲۱- کشمش باعث تقویت اعصاب می‌شود.
 
۲۲- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می‌کند.
 
۲۳- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید..
 
۲۴- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می‌گردد.
 
۲۵- کشمش، دهان را خوشبو می‌کند.
 
۲۶- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می‌کند. 
 

 
پس از همین حالا، کشمش را به ماست یا سالاد خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید

   + معصومه ; ۱٢:۳۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٥
comment نظرات ()